Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Cserna Gábor polgármester

2019.04.12. 07:00

Felszámolták a szemétlerakót

Rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze tegnap Cserna Gábor polgármester Hingyi László képviselővel és Mészáros Lászlóval közösen a Petőfi Sándor utca egy ingatlanán kialakult áldatlan helyzet miatt.

Balla Tibor

A polgármester elsőként megköszönte Hingyi László frakcióvezetőnek, hogy megpróbálja rendezni az ott lakók, mi több a város problémáját, ugyanis elképesztő nagyságrendű illegális szemétlerakó alakult ki a környéken, és az ottani romos épületekben, amely már közegészségügyi kockázatokat is hordoz.

Hingyi László, Cserna Gábor és Mészáros László Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezért is jelezte Mészáros Lászlónak a tapasztaltakat Szabó Tamás pentelei aktivista és dr. Táborosi Éva háziorvos. A területi megbízott elmondta, az újabb illegális szemétlerakást úgy kívánják megelőzni, hogy sorompót és térfigyelő kamerát szerelnek fel.

A polgármester elmondta, hogy a Mondbach-kúria mögötti önkormányzati tulajdonban lévő területet már többször próbálták megtisztítani, és keresik a pályázati lehetőségeket a térség megújítására. Amikor tudomást szerzett a jelenlegi állapotról, jelezte azt Iván Lászlónak, a DVG Zrt. szolgáltatási koordinátorának, aki a lehető leggyorsabban reagált is arra, és ottjárttunkkor már tanúi lehettünk a szemét eltávolításának. Az épület is életveszélyes állapotban van, annak lebontása is szükséges majd, ám addig is megközelítik a költségek a tízmilliós nagyságrendet. Cserna Gábor elmondta, a parlament elé terjeszt a kormány egy törvényjavaslatot, ami alapján már bűncselekménynek számít a jövőben az illegális szemétlerakás.

Hingyi László önkormányzati képviselő elmondta, a kúria felújításával együtt kívánták ezt a helyzetet is kezelni, ám olyan állapotok alakultak ki, ami azonnali intézkedést igényelt, ezért is kereste meg a problémával a polgármestert. Mint mondta, a bevezető út lezárása legkésőbb két héten belül megtörténhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában