ZOOmolj rá! – pályázat

2019.04.04. 16:30

A fővárosi állatkert felhívása fotósoknak

Április 30-ig várják a pályaműveket a „ZOOmolj rá!” fotópályázatra, amelyet a Budapest FotóFesztivál és a Fővárosi Állat- és Növénykert közösen hirdetett meg.

duol.hu

Az eredeti ötletekről, egyéni látásmódról tanúskodó fotókat három kategóriában lehet beküldeni.

Az állatkertben mindig sok a fotózni való! Szinte nincs is olyan állatkerti séta, amely alatt – legalább mobiltelefonnal – ne készülne néhány felvétel. Akinek pedig fényképezőgépe is van, biztos nem hagyja otthon, ha állatkerti látogatásra indul. A szenvedélyes fotósoknál gyakran kifejezetten a fotózás a látogatás elsődleges célja.

Bájos „vízilóvonat” az állatkertben Fotó: Budapest Zoo

Most különösen érdemes nyitott szemmel járni az állatkertben, s lencsevégre kapni a látottakat, hiszen a Fővárosi Állat- és Növénykert a Budapest FotóFesztivállal együttműködve fotópályázatot hirdet „ZOOmolj rá!” címmel. A nyílt fotópályázatra, amelyen korlátozás nélkül bárki részt vehet, egyedi ötletekről, egyéni látásmódról tanúskodó fotókat várnak az alábbi témakörökben: • „állati jó társaság” – állatok idilli és időtlen pillanatai, portrék, gesztusok, események;

• „titkos helyek” – rejtett zugok, búvóhelyek, rejtőzködő állatok;

• „részletben az egész” – az érzékelhető látvány különleges részlete.

Pályázni a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a 2019-es évben készített, más pályázatokon nem szerepeltetett felvételekkel lehet.

Alkotónként maximum 5 egyéni kép, illetve 1 tíz képből álló sorozat adható be. A beküldési határidő 2019. április 30. A pályaműveket a Budapest FotóFesztivál szakmai zsűrije bírálja el.

A fotópályázatról további részletek az állatkert honlapján (www.zoobudapest.com) olvashatók.

A Fővárosi Állat- és Növénykert története során számos alkalommal kapcsolódott a hazai fotográfia fejlődéséhez. Az idők során több fotópályázatot is hirdetett a városligeti intézmény: az elsőre még 1931-ben került sor. Érdekesség, hogy ezen az 1931-es pályázaton Dulovits Jenő oroszlánfókás képe nyerte el az első díjat, sőt mi több, vitorláshalas felvételével a harmadik díjat is bezsebelte. Dulovits leginkább annak köszönhette a díjakat, hogy sikerült megoldania a víz alatti látnivalók megfelelő színvonalú megörökítését, ami abban az időben bizony még egyáltalán nem volt magától értetődő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában