séta

2019.02.03. 07:00

Itt is, ott is lányé lett az Aranytoll

Alább azt a két diáklányt mutatjuk be, akik elnyerték a Fejér Megyei Hírlap, illetve a Dunaújvárosi Hírlap Séta Aranytollát.

Tóth Alexandra

 

Agárdi Anita Fotó: KVD

Agárdi Anita, a móri Táncsics gimnázium kilencedikes diákja nyerte el a Sajtó és tanulás – a Séta – januárban befejeződött kurzusában a Fejér Megyei Hírlap Séta Aranytollát. Anita írta a résztvevők közül a legtöbb cikket. Szorgalma arról árulkodik, hogy megértette: az újságíró nem ülhet a babérjain, mert a lapkészítés „folyamatos üzem”. Szimpatikus volt, hogy a diáklány, aki 11. és 12. osztályosokkal vette fel a „versenyt”, fotókat is mellékelt írásaihoz. Az újabb táncsicsos arany tollas Móron lakik a családjával, kedvenc tantárgya az angol és a magyar. Tíz éve néptáncol, és gyakorta indul vers-, illetve prózamondó versenyeken. A díjhoz elsőként a nagymamája gratulált neki – mesélte.

Vincze-Hajnal Blanka Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Vincze-Hajnal Blanka még csak 9. osztályos a Pannon Oktatási Központban, mégis könnyedén zsebelte be az Aranytollat. Sok cikket írt, a díj pedig visszaigazolás volt számára: nem hiába. Azt szereti a leginkább, amikor a saját véleményét tolmácsolhatja. Például a lelki, pszichológiai dolgok kapcsán. Dukai László tanár úrtól is kap témajavaslatokat, de sokszor ad szabad kezet Blankának. Az írás mellett nagyon sokat rajzol, fest, így ebbe az irányba szeretne majd továbbtanulni és szívesen lenne grafikus is. Lehet, hogy mindezt az újságírás mellett tenné, vagy az újságírást a vizuális művészeti ágak valamelyike mellett, ezt még nem tudja pontosan. A szülei nagyon büszkék rá és mindenben támogatják lányukat, pedig ahogy Blanka meséli, ők nem olyan művész lelkek, mint ő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában