adventi családi hétvége

2018.12.09. 07:30

Mesebeli álom – családi nap volt az MMK-ban

Változatos programokkal várta az MMK a családokat az ünnepi módon feldíszített intézményben.

duol.hu

A Munkásművelődési Központ közösségi oldalán az alábbiakról ad tájékoztatást:

A Munkásművelődési Központban elmaradhatatlanok az ünnepi, adventi családi hétvégék.

Idén is ennek szellemében szerveztük meg a „Mesebeli álom” családi napot. December 8-án 15 órától vártuk a gyerekeket és szüleiket a változatos programokkal kecsegtető eseményre. Intézményünket ünnephez méltóan feldíszítettük, néhol csak egy- egy kedves dísz vagy épp fenyő girland adta meg a hangulatot, de a fenyőfa, a kandalló és a betlehemi jászol és fontos szerepet tölt be a dekorációnkban.

Az aulában a gyerekek íncsiklandozóan finom házi kézműves mézeskalácsot díszíthettek fel, amely dédnagyszülőtől származó titkos recept alapján gondos kezek készítettek. A legkisebbek színezhettek, festhettek és ragaszthattak mikulás figurát. A terem végében pedig ünnepi játszótér fogadta az apró lábúakat, ahol ügyességi feladatok mellett egy igazi robottal is találkozhattak, aki megmutatta miként lehet macskát vagy épp egy mikulást rajzolni. Pável István interaktív meseterápiás foglalkozása az emeleti 103-mas teremben kapott helyet. Az előadóművész nagy odafigyeléssel készítette elő díszletét. Mindenki számára ismert magyar népmesével készült, amit a gyerekek nagyon imádtak. Hiszen együtt főzték meg a kőlevest és egészséges almát is kaphattak a frissen sütött házi pogácsa mellé.

Nagy volt az öröm, ez a kellemes hangulat folytatódott a földszinti színházteremben is. Ahol Mits Péter és barátai ünnepi koncertjüket tartották meg. A trió gitár és szintetizátor játékkal kísérte a kellemes hangú énekes által játszott közismert dalokat. A gyerekek a székről felpattanva táncikáltak és énekeltek, míg meg nem érkezett az MMK Mikulása. A fehér szakállú minden gyermeknek kedveskedett szaloncukorral és egy örök érvényű jó tanácsot is adott nekik. Amellett, hogy mindig jól kell viselkedniük, hiszen egész évben látja a viselkedésüket mindig fogat is kell mosni! Amíg készültek a közös képek, Borzavári Róza és együttese hangolta a hangszereit a Kárpát medencei táncházhoz, amit ők kísértek élő zenével. Először a tipegők kerültek sorra, majd a felnőttek kaptak főszerepet a táncparketten. Hogy könnyebben menjen a betanulás meglepetés ízletes forralt bort kapott minden résztvevő. A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes tagjai segédeztek a lépések betanulásában.

Eredményes napot zártunk az idei utolsó családi napunkon.

Reméljük legalább olyan jól érezte magát mindenki, mint mi veletek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában