A tökéletes karácsonyhoz

2018.12.19. 12:50

5 trükk, hogy tökéletes bejgli kerüljön az ünnepi asztalra

Mákos, diós, de még tökös is lehet a karácsony kedvenc sütije, a bejgli. Ám ahhoz, hogy a tésztánk ne legyen túlságosan száraz, vagy íztelen, be kell tartanunk néhány alapszabályt! Íme!

duol.hu

Fotó: mindmegette

ÍGY DOLGOZZ AZ ÉLESZTŐVEL!

A bejgli tésztájához nem szabad felfuttatni az élesztőt, mindössze elég feloldani. Ha ugyanis futtatni kezdjük, akkor inkább kalács, mintsem bejgli tésztát kapunk.

PIHENTETÉS?

A tésztát mindig pihentetni kell! Folpakba csomagolva, minimum 30 percig, de akár 1 éjszakát is a hűtőben lehet hagyni!

MENNYI LEGYEN A TÖLTELÉK?

Örök kérdés, hogy miből legyen több? A tésztából, vagy a töltelékből? A jó bejgli titka, hogy a töltelék mennyisége, minimum annyi legyen, amennyit a tészta nyom, de inkább több! Ha tehet a bejgli tésztája 25 dkg, akkor a töltelékből bátran mehet bele 30 dkg mennyiség!

TEKERD!

A téglalap alakúra kinyújtott, kb. 3 mm vastag tészta széleit kézzel nyomkodd kissé vékonyabbra, hogy feltekeréskor az illesztések ne legyenek túl vastagok.

A MÁRVÁNYOSSÁG TITKA!

A feltekert, nyers tésztát, kend be egy ecset segítségével tojás sárgájával. Ezután hagyd kelni 30 percig. Akkor jó, ha a sárgája rászáradt! Ezt követően fehérjével kend be a bejglit, és újabb 30 percig pihentesd a tésztát hűvös helyen, majd mehet a sütőbe!

Válogass a Mindmegette.hu bejgli receptjei közül!

Pirított mogyorós bejgli, ahogyan Szabi, a pék készíti! – http://www.mindmegette.hu/piritott-mogyoros-bejgli.recept/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában