EHF Kupa: a svájci bajnok ereje a csapategység

2018.10.11. 20:00

Másolat: Lánc nélküli biciklit nem lehet hajtani

Az ismeretlenbe repül a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. A szombati elutazás valóban repülés lesz Svájcba, és aznap délután 17 órakor már lejátssza az első EHF Kupa-mérkőzést Nottwil városkában György László együttese.

Jankó Árpád

Az ismeretlen jelző pedig azért jogos, mert nem nagyon vannak információk a svájci kisváros (3500 lakos) jelenlegi női kézilabdacsapatáról. (Már most leírom, hogy a második EHF kör dunaújvárosi találkozója pedig október 20-án lesz 16 órakor.)

A világhálóról annyit sikerült megtudni a svájci bajnokról, talán már hagyománynak is nevezhető, hogy a Spono Eagles nevű nottwili együttes harcos, nagyon küzdő gárda, amelynek tagjai rendkívüli mentális töltéssel rendelkeznek. Abszolút bíznak magukban, társaikban, és a csapategység jellemzi a gárdát. Arra nem számíthat a Kohász, hogy a talán 3-4 légióssal rendelkező együttes lelkiekben megroggyan és feladja a találkozót. Nem teszik, azon egyszerű oknál fogva, mert szeretnek kézilabdázni, és azt örömmel csinálják. Az első körben a koszovói csapat, a Gjakove ellen kétszer is nagyon győztek: 36–14-re és 35–14-re.

Klujber Katrin gyorsasága és gólerőssége remélhetőleg Svájcban is hozzájárul a Kohász minél nagyobb különbségű sikeréhez Fotó: Zsedrovits Enikő

Az előrejelzések napos, de friss (13 fok) időt jósolnak szombatra a gyönyörű Sempachi-tó partjára. Ez már eleve jó hangulatot eredményezhet a magyar küldöttségben, de nem turistákkal száll majd le a gép szombaton, hanem minden bizonnyal győzelmi gondolatokat pátyolgató dunaújvárosi kézilabdázókkal.

György László, a Kohász vezetőedzője a következőkre hívta fel a játékosai figyelmét:

– A svájciak értik a kézilabdát, és képesek megkeseríteni az ellenfél életét. Ők a svájci bajnokok. Sokat futnak (ez alapkövetelmény) sok gólt szereznek. Tehát igen nehéz mérkőzésre számítok. Küzdeni kell szombaton, mert komoly feladatot kell megoldanunk. Például nem képzelhető el, hogy néhány percet kihagyunk a játékból, mint Kisvárdán, és utána futhatunk az eredmény után. Ez azt jelenti, hogy már lánc nélküli kerékpárt hajtunk a vesztett helyzetben. Maximális koncentráció szükséges a kupamérkőzésen. Bár két mérkőzésen dől el a továbbjutás sorsa, az első találkozó nagyon fontos – nyilatkozta a Kohász szakvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában