KETTEN IS NYERTEK

2018.10.31. 11:30

Maguk mögé utasították a mezőnyt a spártai lányok

A Spartan Cheerleading Sportegyesület tehetséges fiataljai indultak a Digi Sport A nap hőse című nyereményjátékon. amelynek lényege, hogy hétről hétre öt versenyzőre lehet szavazni, a hét nyertese továbbjut a havi szavazásra, ahol ismét összemérik az erejüket.

Varga Zsófia

Aki megnyeri a végén a szavazást, fődíjként 100 ezer forintos ösztöndíjat kap egy évig. Tehát a tét nem kicsi, a heti szavazásokat eddig két dunaújvárosi sportoló megnyerte, de itt még nincs vége a történetnek, hiszen a cheerleader csapatból többen is jelentkeztek a megmérettetésre. A két eddigi nyertessel, Zorics Reginával és Gyimesi Bettinával beszélgettünk.

Gyimesi Bettina hasznát veszi a balettos múltjának is

– Miként kerültek kapcsolatba a sportággal?

Gy. B.: – Mielőtt csatlakoztam az egyesülethez, balettoztam. Egyik osztálytársam eljött egy edzésre, én vele tartottam, megtetszett és ittragadtam. A balettos múlt sokat segített, például a hajlékonyság miatt.

Z. R.: A közösségi oldalon, a Facebookon ismerkedtem meg a cheerleadinggel egy hirdetés által, és nagyon megtetszett. 2016 óta vagyok a Spartan Cheerleading Sportegyesület tagja.

Zorics Regina 2016 óta tagja a klubnak Fotók: Spartan Cheerleading SE

– Milyen poszton szerepelnek a csapatban?

Gy. B.: – Vannak a base-ek, ők állnak a szélen, a backspot a bokát fogja és a flyer, ők azok, akit emelnek. Én flyer vagyok.

Z. R.: – Én is flyer vagyok, ami azt jelenti, hogy engem emelnek és dobnak fel a csapattársaim.

– Milyen célkitűzéseik vannak a jövőre nézve?

Gy. B.: – Az Európa-kupára készülünk, ahol természetesen minél jobb eredményt szeretnénk elérni.

Z. R.: – A szezon végén mindig van egy komoly megmérettetés, az Ek-ra is nagyon készülünk.

– Egyéb teendőkkel, például az iskolával hogyan tudják összeegyeztetni a sportot?

Gy. B.: – Tanítás után általában egyből jövök edzésre, utána tudok tanulni. Hetente két gyakorlás van, ez a csapattal történik, és van kettő, amelyiken bárki részt vehet, kezdők is. Itt lehetőség van arra, hogy gyakoroljuk azokat az elemeket, amit szeretnénk fejleszteni.

Z. R.: – Most kezdtem a 11. osztályt, ami már elég nehéz a fakultációk miatt, és nagyon sokat kell tanulni, de a sport az életem, ezért próbálok mindig ott lenni az edzésen, és a lehető legjobb formámat hozni.

Egyre népszerűbb

A cheerleading torna alapú, akrobatikus elemeket ötvöző sportág, férfiak és nők egyaránt űzik. Európai színtéren is egyre népszerűbb: a norvég, szlovén, finn és német nemzetiségű cheerleaderek már az amerikaiakkal is felveszik a versenyt: ezt az évenkénti vb eredményei is tanúsítják. A sportágnak két szakága van: akrobatikus és táncos. Elsősorban komoly sport, már Magyarországon is évek óta rendelkezik nemzeti szövetséggel és versenyrendszerrel. Emellett azonban kapcsolódhat más sportágakhoz, például az amerikaifutballhoz, a kosárlabdához, labdarúgáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában