dús nyári virágzás

2018.10.14. 10:00

Hogyan teleltethetjük megfelelően a leanderünket?

Van néhány kulcsfontosságú dolog, amit jól meg kell jegyeznünk a leander teleltetésével kapcsolatban. Itt van mindjárt az öntözés kérdése.

duol.hu

Fotó: pixabay

A külön öntözési rendnek és a megfelelő hely kiválasztásának döntő szerepe van. Mégpedig abban, hogy virágzásra bírjuk a növényt, amikor eljön annak az ideje. A leander hidegtűrő képessége meglehetősen korlátozott. Már az 1-2 °C-os hideg is befolyásolhatja a következő évben a növényen kifejlődő virágrügyek számát. A kertbe kiültetett leander beköltöztetésekor ügyeljünk arra, hogy a növény edénye elég nagy legyen ahhoz, hogy a gyökere kellően elférjen benne. A kerti talajban jól meggyökeresedett leandert igencsak munkás dolog kiásni; ha tehát évente be szeretnénk hozni teleltetni, a legjobb, ha egész évben az edényében hagyjuk, és konténeres növényként gondozzuk. Miután ősszel elvirágzik, metsszük vissza, majd hozzuk be télre, de ne túl meleg helyre.

Címkék#leander

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában