Sármos megjelenés

2018.02.12. 08:00

Hódít a szakáll, de nem mindegy, milyen

Az utóbbi évek egyre népszerűbb divathulláma a szakáll, bajusz, borosta viselése. Ma már nemcsak az idősebb generáció, hanem az éppcsak a férfikor küszöbét átlépő fiatalok is előszeretettel viselnek szakállat. Nőként biztonságot, erőt, magabiztosságot sugárzó, olyan érett férfit látunk a szakáll mögött, aki mellett a szó minden értelmében nőnek érezhetjük magunkat.

Benedeczki-Varga Krisztina

A szép és ápolt szakáll vonzóvá és karakteressé teszi a férfiak megjelenését, ám ez rendszeres ápolást igényel, amit az újra fénykorukat élő borbélyszalonokban élvezhetnek az urak.

A békebeli hangulatot idéző férfiszalonokban új életre kel a tradicionális és modern találkozása, amely értékekben, miliőben egyaránt tetten érhető. A szakáll mindenkinek jól áll, aki tudja viselni – mondja Szilveszter János borbély, borbélyüzlet-tulajdonos, aki szerint arcszőrzetet csak egyféleképpen, mégpedig büszkén lehet viselni. Akkor kezdjen egy férfi szakállat növeszteni, ha hajlandó időt szánni a rendszeres, mindennapos ápolásra. Az arc rendkívül érzékeny, így a szőrnövekedés irritációval, szúrós érzéssel jár, amit áthidalhatunk a különböző borostapuhító krémekkel, amelyek hűsítik a bőrt. A rendezett összhatás érdekében a szakállas férfi otthoni, mindennapos ápolói közül nem hiányozhat a sampon, balzsam, olajok és a wax.

Békebeli hangulat és a modern technika elegye

A szakáll rendszeres mosása nemcsak a látvány, hanem a higiéniai szempontok miatt is fontos, hiszen az étkezések, italfogyasztás során bármi beleragadhat. A különböző balzsamok, spray-k használatával puhább és kezelhetőbb lesz az arcszőrzet. Az olajok rendszeres használatával elkerülhető a viszketés, a bőr kiszáradása, ugyanis a hidratáló összetevők erősítik és táplálják a szálakat. Ha a szakáll mellé bajuszt is növesztenek az urak, akkor a bajuszwax lesz a legjobb barátjuk, ugyanis ezzel kifogástalan összképet érhetnek el. Ahhoz, hogy a borosta is rendezett összhatást mutasson, a szakállvonalat, kontúrokat célszerű 3-4 naponta precízen pengével megigazítani. A jól megválasztott, arcformához illő, stílusunkkal harmonizáló szakáll önbizalmat erősít, ami nemcsak a magán­életben, hanem a munkahelyi fellépésünkön is sokat lendíthet. A férfiszalonok falain túl, mintha egy teljesen más időbe csöppennének a napi feladatok rutinjában pörgő férfiak. Ez az a hely, ahol mindent a férfiak fantáziája mozgat, ahol szabadon beszélgethetnek mindenről, ami őket érdekli, és mindenről, amit a nők nem szeretnének hallani.

Szilveszter János borbély szerint a szakáll több, mint egy frizura, hiszen sokkal nagyobb odafigyelést, valamint rendszeres ápolást igényel Fotók: Zsedrovits Enikő

A frizura és szakálligazítást követően pedig magabiztos, feltöltődött férfiak lépnek ki az ajtón. A pozitív kisugárzáshoz, ugyanis nem elegendő egy jól sikerült frizura, egy szexis és ápolt borosta. Kell hozzá az a belső energia, amit egy jó beszélgetés ad, amitől kikapcsol az ember, hogy a végeredmény a magabiztos fellépéssel öltsön testet, amikor belenézünk a tükörbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában