Múltidézős szösszenet

2017.10.31. 13:12

Használjuk még a régi dolgokat?

A kérdés hangozhatna így is, tudjuk egyáltalán mire kell használni.

Nagy Annabella

Nem Dunaújváros egyik street workout pályáját látjuk a képen. De akár arra is lehetne használni ezeket a retro szerkezetet, megfelelően karbantartva! Ezt a két lábon álló vasrudat talán már csak az ős dunaújvárosiak használják rendeltetés szerűen. Ez egy szőnyegporoló állvány. Szinte minden régi építésű háztömbhöz tartozik egy-egy, ahova az asszonyok és urak levihették a szőnyegeket, majd ott jól elpáholták, ezzel megszabadulva a poratkáktól.

Napjainkban a jobbnál jobb porszívók és tisztítórobotok elterjedésével, egyre kevesebb embert látni, aki az utcán végezné ezt a fajta tisztító folyamatot. Vannak olyanok, akik az alattuk lakók bosszúságára nemes egyszerűségből az ablakon kilógatva intézik a piszkos dolgokat. Az ő életüket mennyiben megkönnyíteni, ha újra divatba jönne a poroló állvány.

De felmerül a kérdés: mire lehet még használni? Ahogy fentebb említettem lehet akár egy olcsó megoldás edzésre. Ha nem akarunk a Duna-parti pályáig sétálni legközelebb használjuk ezt húzódzkodásra, még találunk típusaiban eltérő porolókat is.

Vajon a porolónak a posztmodern társadalomban van még jelentősége? Te mire használnád?

Falun járva nemrég újra felcsendült, az ottaniak számára már biztos kívülről ismert szöveg: „Figyelem, figyelem Asszonyok!

Megérkezett a tollfelvásárló!”

A tollfelvásárlós szöveg fiatalabb körökben is ismerté vált, hála ennek a remixnek:

A szövegét kívülről tudjuk, de vajon tudjuk mire kell a toll? A tollfelvásárlók megvásárolják falun a nem használt, régi dunnákat, párnákat és egyéb toll töltettel rendelkező ágyneműt, majd a benne lévő tollanyagot kitisztítják és újra felhasználják. Így a lényegesnél olcsóbban előállítják a tollpárnát, mint ha azt új tollakkal akarná feltölteni. Aki ért hozzá vagyonokat kaszálhat rajta. A tollpaplanok jelenlegi ára 20 ezer forintnál kezdődik.

Ahogy szokták mondani az üzlet az üzlet, ameddig pénzt lehet ebből csinálni, addig nem fog kimenni a divatból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában