Dunaújvárosi előadónak szurkolhatunk

2023.04.17. 17:45

Szekeres András elsőként jutott A DAL 2023 döntőjébe

"Nehezen, de felfogtam, hogy első helyen jutottam A DAL 2023 döntőjébe!" - tette közzé közösségi oldalán a dunaújvárosi Fáy András utcából indult énekes, Szekeres András.

Balla Tibor

A zenész köszönetet mondott a rajongóknak a szurkolásért és a rengeteg szeretetért, amit a tehetségkutató műsorban kapott! "Mérhetetlenül szerencsés vagyok, hogy velem zenélt három kivételes tudású muzsikus barátom, név szerint: Tempfli Erik, Gravel Shores és Friderikusz Péter."- tette hozzá a Junkies frontembere, akinek nemrégiben jelent meg szólólemeze Funkcionális ámokfutás címmel.

 

A Dal 2023 ötödik adásában újabb tíz előadó mutatta be versenydalát szombat este, ezúttal akusztikus hangszerelésben. Az első akusztikus elődöntő továbbjutói Panka és Kristóf (Nincsen semmi boldogságom), QUACK  (Akkor is), Szekeres András (Az ősz) és Titán (Éjféli járat) voltak.

A győztesről idén is a közönség dönt. A négy válogatóból adásonként öt, összesen húsz dal jutott tovább a két elődöntőbe: négy produkció a zsűri pontjai alapján, az ötödik a közönség szavazataival. A nyolc finalista produkciója az utolsó fordulóban, április 29-én ismét átalakul, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretével szimfonikus változatban hangzik el. A győztes dal előadója az Év Dala 2023 cím, illetve a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerés mellett tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

A 40 versenydal - köztük Szekeres Andrásé is - már meghallgatható adal.hu-n.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!