Vitorlázás

2024.04.06. 19:38

Érdi Mária nyerte a mallorcai világkupaversenyt

A párizsi olimpiára készülő Érdi Mária nyerte az ILCA 6 hajóosztály versenyét a vitorlázók Mallorcán rendezett világkupa-állomásán.

MW

Érdi Mária ünnepel, miután megnyerte a vitorlázó ILCA (korábbi Laser) hajóosztály athéni Európa-bajnokságát 2024. február 23-án

Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA

Fotó: Matias Capizzano

A magyar szövetség közösségi oldala szerint az MVM SE világ- és Európa-bajnok sportolója 14 pontos előnnyel várta az 53. Trofeo Princesa Sofia szombati éremfutamát. Ebben kilencedik lett, de ez is elég volt neki az aranyérem megszerzéséhez a 116 hajót számláló mezőnyben.

A második helyen az ausztrál Zoe Thomson végzett, megelőzve a brit Matilda Nichollst. A mezőnyben ott volt a legutóbbi két olimpia aranyérmese is: Tokió bajnoka, a dán Anne-Marie Rindom 11., míg a riói győztes holland Marit Bouwmeester 18. lett.

Ez az egyik legrangosabb vitorlásverseny. Hosszú és fárasztó hét van mögöttem. Erős széllel kezdődött és a végére legyengült. Sikerült minden helyzethez a lehető legjobban alkalmazkodnom

 - idézte sajtós csapata a bezsámolójában a tavalyi év legjobb magyar női sportolójának megválasztott Érdi Máriát, aki legközelebb Hyeres-ben versenyez.

Az ILCA 7 hajóosztályban az ugyancsak olimpiai kvótás Vadnai Jonatán 25. lett.

A hétfőn kezdődött vk-verseny programja az olimpiai szisztémát követte, vagyis tíz futam és az éremfutam eredményei alapján alakult ki a végeredmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában