Járvány

2021.11.06. 09:18

Pozitív lett Burián Kata koronavírus-tesztje

A magyar szövetség (MÚSZ) szombati sajtóközleménye szerint a pénteken elvégzett PCR-tesztek eredménye alapján a szervezőbizottság vezető orvosa tájékoztatta a küldöttséget arról, hogy igazolódott Burián fertőzöttsége, ezért 14 napra karanténba kerül.

London, 2016. május 17. Burián Kata a 200 méteres hátúszás döntõjében az úszó, mûugró és szinkronúszó Európa-bajnokságon a London Aquatics Centerben 2016. május 17-én. A sportoló a negyedik helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Anikó

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

Pozitív lett Burián Kata koronavírus-tesztje a Kazanyban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Ezt az időszakot a csapat szálláshelyén kell eltöltenie, ahol háromnaponta tesztelik. Ha bármelyik tesztje negatív lesz, a következő nap hazatérhet.

A MÚSZ fedezi a BVSC-Zugló sportolójának költségeit, valamint kapcsolatba lépett a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, hogy a karantén ideje alatt az oroszországi diplomáciai képviselet munkatársai is tartsák a kapcsolatot vele.

A válogatott többi tagjának, valamint a szakmai és egészségügyi stáb tagjainak tesztjei egyaránt negatív eredményt hoztak, így az utolsó két napon mindenki folytathatja a versenyzést. Ez alól egyedül Mihályvári-Farkas Viktória a kivétel, aki Burián szobatársaként az Európa-bajnokság egészségügyi protokollja szerint közeli kontaktnak minősül, így a továbbiakban nem léphet be az esemény helyszínére. Mivel valamennyi tesztje negatív lett, ő engedélyt kapott arra, hogy szombaton hazatérjen.

Forrás: MTI

Borítókép: Burián Kata a 200 méteres hátúszás döntőjében az úszó, műugró és szinkronúszó

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!