nagyívű pálya

2021.07.26. 19:57

Gyászol a Fővárosi Nagycirkusz: elhunyt a világhírű artistaművész

A 71. életévében elhunyt Axt Lászlóné Ibolya anyai ágról a Richter, apai ágról az Eötvös cirkuszi dinasztia tagja volt, beleszületett a cirkusz mesés világába.

A Fővárosi Nagycirkusz társulata fájó szívvel búcsúzik a 71. életévében elhunyt Axt Lászlóné Ibolya világhírű artistaművésztől közölte Facebook-oldalán az intézmény.

Mint írják, Axt Lászlóné Ibolya (szül. Eötvös Ibolya) Jánosházán született anyai ágról a Richter, apai ágról az Eötvös cirkuszi dinasztia tagjaként. Az Állami Artistaképző Intézet elvégzése után 1969-ben a Hargitay ugródeszka csoport tagjaként lépett fel, majd házasságkötésük után

férjével, Axt Lászlóval a világ minden táját bejárták egyedülálló trapéz számukkal, amelyért Axt Lászlót Jászai Mari-díjjal és a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével, kettejüket pedig az 1989-es Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon első helyezéssel jutalmazták.

Axt Ibolya az aktív munkát 1994-ben hagyta abba, életének utolsó éveiben artistaközvetítő ügynökségét vezette. Lányuk, Axt Elizabeth szintén a trapézt választotta, Hortobágyi Károly-díjas és többszörös cirkuszfesztivál-díjas artistaművész.

„Emlékét örökre őrizzük. Őszinte részvétünket, együttérzésünket fejezzük ki a család és a barátok felé” – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában