Budapesten tartják a döntőt

2019.12.16. 18:33

Elindult a regisztráció a 2019-2020-as V4-es Közgazdasági Olimpiára

A megmérettetésre középiskolás diákok jelentkezését várják.

Már lehet regisztrálni a 2019-2020-as V4-es Közgazdasági Olimpiára, a megmérettetésre középiskolás diákok jelentkezését várja a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT), a nemzetközi döntőt szeptemberben tartják Budapesten.

A Magyar Közgazdasági Társaság hétfői közleményében felidézi, 2018 tavaszán kötöttek együttműködési megállapodást a cseh, lengyel és szlovák testvérszervezetekkel annak érdekében, hogy a négy ország közgazdasági társaságai közös tudományos konferenciákkal és szakmai programokkal járulhassanak hozzá a régió gazdasági növekedéséhez, fejlődéséhez.

A versenyre Magyarország középfokú oktatási intézményeiben tanuló diákok jelentkezhetnek egyénileg, a vetélkedő kérdései a közgazdaságtanhoz szorosan kapcsolódó területekről kerülnek ki.

A megmérettetés 2020. január 20-31. között egy online iskolai fordulóval veszi kezdetét, amit február 29-én egy régiós, majd április 18-án egy országos döntő követ.

A tervek szerint a régiós fordulóknak a kecskeméti Neumann János Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem, a Kaposvári Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetemen, valamint a BCE Székesfehérvári Campusa ad otthont, az országos és a nemzetközi döntő helyszíne pedig Budapesten, a Bölcs Vár lesz.

A verseny magyarországi fordulói magyar nyelven zajlanak.

A fordulókban az ország-specifikus kérdések kivételével mind a négy országban ugyanabból a nemzetközi adatbázisból kapnak kérdéseket a diákok.

A nemzetközi döntő nyelve angol lesz.

A Közgazdasági Olimpiával kapcsolatos tudnivalók, a felkészülést segítő mintakérdések, illetve az ajánlott szakirodalom is megtekinthetők a vetélkedő internetes honlapján, a www.kozgazdasagiolimpia.hu címen. Erről a felületről lesznek elérhetők az online forduló kérdései, és itt lehet regisztrálni is, 2020. január 26-ig közölte a Magyar Közgazdasági Társaság.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában