Gazdaság

2006.07.14. 02:29

Beindul a gumigyár

Dunaújváros (bm) - Ma teszik le a Hankook Tire dél-koreai gumiabroncsgyártó 500 millió eurós beruházásban a városban épülő európai gyárának alapkövét.

Mórocz Zsolt

A befektetés alapító ünnepségét ma délben tartják a leendő Hankook gyártelepen, ahol az 500 millió eurót meghaladó összértékű beruházás - a társaság képviselői szerint - a gyorsan növekvő európai kereslet kiszolgálását alapozza meg. Értesülésünk szerint a Hankook Tire jelenleg magyar szakembereket képez tovább Dél-Koreában - jelenleg mintegy 20 szakember tanul a cég központjában, s egy éven belül további 200 csoportvezető és mérnök továbbképzését tervezik. A Világgazdaság információja szerint a Hankook kutatás-fejlesztési részleget is Magyarországra hoz, a több mint 30 főt foglalkoztató fejlesztőközpont pedig a gyártócsarnokok mellett lesz. Az elképzelések szerint az összesen 110 ezer négyzetméter alapterületű épületekben évente 10 millió gumiabroncsot gyártanak majd - a dél-koreai cég üzeme első körben 1500, hosszú távon 3000 új munkahelyet teremt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!