Gazdaság

2017.04.03. 19:40

Kereslet és kínálat találkozott az állásbörzén

Székesfehérvár - Első ízben, de hagyományteremtő céllal rendezett hétfőn állásbörzét lapunk kiadója, a Pannon Lapok Társasága.

B. Kiss László

- Lapcsoportunk Fejér megyei állásbörzéjén olyan feltételeket teremtettünk, ahol a munkát keresőknek jó esélyük van arra, hogy akár még a mai napon álláshoz jussanak. Bár Fejér megyében első ízben szervezett állásbörzét, a Pannon Lapok Társasága, a három másik megyében már sok tapasztalatot szerzett a szervezésben, s az állásbörzét Fejérben is hagyománnyá szeretnénk tenni - ezt Kázmér Judit, a PLT ügyvezető igazgatója mondta hétfőn a Best Western Lakeside Hotel rendezvénytermében megtartott állásbörze megnyitása alkalmával. Bár Fejérben igen alacsony, mindössze 2,7 százalék a munkanélkülisége ráta, így is számos betöltetlen álláshely van. A munkáltatók és a munkát keresők személyes találkozóját pedig nem tudja helyettesíteni semmilyen álláskereső portál. Az állásbörzén élő kapcsolat alakul ki, a felvételi interjú feszültsége nélkül - fogalmazott Kázmér Judit.

Előbb Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatója köszöntötte az állásbörze résztvevőit, majd Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András hivatalosan is megnyitotta a hagyományteremtő céllal rendezett eseményt
Fotó: Ady Géza

Az állásbörzét, ami iránt az első perctől folyamatos a nagy érdeklődés, Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg. - A rendezvény bizonyítéka annak, hogy a szervezők jól érzékelik azt, hogy mi a jelen helyzetben a megye, a város számára a legnagyobb kihívás - hangsúlyozta a polgármester.

A Dunaferr szórólapjaiból, tájékoztatóiból nem sok maradt a börze végére, az önéletrajzok száma ezzel szemben jócskán megszaporodott

Az ingyenesen látogatható börzén közel negyven kiállító vett részt, közülük három Dunaújvárosból érkezett. Az ISD Dunaferr Zrt. képviseletében Popovics László képzési osztályvezető eképpen összegezte a börzén tapasztaltakat: - Messze a várakozásunkon felüli számban keresték fel standunkat a résztvevők, és nemcsak az aktuálisan hirdetett állások után érdeklődtek, hanem a cégünkről általánosságban is sokan informálódtak. Összességében rendkívül sikeres napunk volt!

Zoltai-Nép Amália (b) elsősorban operátori és mérnöki állásokat kínált a gumigyár standjánál

Ősi Rita, a Hamburger Hungária Kft. személyügyi vezetője is hasonló tapasztalatokat osztott meg velünk: - Sok és nagyon értékes önéletrajzzal örvendeztettek meg bennünket a résztvevők. Jó volt látni, hogy mennyi ember érdeklődik a vállalatunk iránt, és úgy látom, több együttműködés is születhet a mai állásbörze nyomán.

Kollarics Béla, a Hankook Tire Kft. toborzási asszisztense

Popovics László, az ISD Dunaferr képzési osztályvezetője

Ősi Rita, a Hamburger Hungária Kft. személyügyi vezetője

A Hankook Tire Magyarország Kft. standjánál Kollarics Béla toborzási asszisztenst kérdeztük: - Nagyon pozitív a benyomásunk az egész állásbörzével kapcsolatban. Mind a szellemi, mind pedig a fizikai munkák iránt sokan érdeklődtek. Eredményes napot zártunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!