Gazdaság

2011.06.23. 06:30

Nem lesz bérkommandó

Budapest - Nem alakul akciócsoport, amelyik ellenőrizné az előírt bélemelést a cégeknél - közölte Rogán Antal, az ötlet egyik kidolgozója a Blikk csütörtöki számában.

MTI

A fideszes képviselő azt nyilatkozta, hogy ennek ellenére az adóhivatalba olvadó munkaügyi hivatal a vizsgálatai során megnézi, betartották-e a cégek az ajánlást, sőt a hivatal munkatársai külön bejelentésre is kiszállnak majd. Pénzbüntetést a hatóság nem ró ki. "A fukar vállalkozások büntetése az lesz, hogy két éven át nem indulhatnak állami és EU-s pályázatokon, közbeszerzésen, és búcsút inthetnek a fejlesztési pénzeknek. A kabinet a kisebb keresetű dolgozók védelmében hozza az intézkedést" - olvasható a Blikkben.
   
A lap emlékeztet arra, hogy 2012-ben és 2013-ban az átalakuló adószabályok miatt nem csökkenhet a fizetés, ha havi bruttó 300 ezer forint alatt van. A kormány éppen ezért külön megállapítja, mennyivel kell majd megemelni ezeket a kereseteket.
   
Rogán Antal a lapnak azt mondta, nem minden alkalmazott bérét kötelező növelni, elég csak kétharmaduknak. Így a dolgozókat a jövőben is lehet ösztönözni. Az pedig tévedés, hogy a vállalkozások nem tudják kitermelni a növekvő költséget, mert az idei adócsökkentés ennek többszörösét hagyja náluk. A politikus tapasztalatai szerint a cégek többnyire eleget tesznek majd a kormány kérésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!