A tiszta ivóvízért dolgoznak

2023.10.02. 14:00

A Clasman a fenntarthatóságért

A Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expón, amely Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye, részt vett a dunaújvárosi Clasman Kft. is. A szeptember 27. és október 1. között megrendezett esemény a társadalom széles rétegeit szólítja meg és hívja fel a figyelmet a fenntarthatósági fordulat fontosságára, valamint a klímaváltozás hatásaira.

Molnár Emese

A kiállításon ezen célok megvalósításában élen járó konkrét megoldásokat felvonultató vállalatok képviselői kaptak bemutatkozási lehetőséget üzleti partnereik és a nagyközönség előtt.

A dunaújvárosi Clasman Kft. és partnere az Amerikai Blue Planet Water Co. először vitte nagy nyilvánosság elé az AWG (Atmospherik Water Generator) HIDROS1 nevű berendezését, amely technológiával a levegő páratartalmából nyernek ki nagyon hatékony módon vizet. Berendezésükkel olyan helyeken is tudnak alacsony költséggel, fenntartható módon minőségi ivóvizet biztosítani, ahol nincs hozzáférés vízhez vagy energiaellátáshoz. A cég mottója szerint “Bárhol, bárki számára elérhető tiszta ivóvízért dolgoznak”.

 

Fejlesztő csapatuk a meglévő berendezés működésének optimalizálásán túl a piackutatás során felmerült igényeknek megfelelő új berendezések kifejlesztését tűzte ki célul, melyekkel jövő év márciusától szeretnének piacra lépni. 

A kiállítás során nem csak a termék került széles körben bemutatásra, hanem olyan partnerségek is létrejöttek, amelyek tovább erősítik a termékfejlesztést és a berendezés sikeres piacra vitelét.

Áder János Magyarország korábbi köztársasági elnöke, A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke személyesen tekintette meg a berendezést, gratulált az elért eredményekhez és felajánlott a Kék Bolygó alapítván segítségét a kitűzött célok eléréséhez.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!