Foci

2015.04.04. 20:01

Dunaújváros-PASE: Megérdemelt siker (frissítve)

Régóta várt nagyon fontos lélektani győzelmet aratott a csapat.

Várkonyi Zsolt

A labdarúgó NB I 22. fordulójában a Dunaújváros-PASE 3–0-ra legyőzte a Nyíregyháza Spartacust. A 35. percben Nikházi Márk góljával szerzett vezetést DPASE, majd a 78. percben Eppel Márton is betalált. A rendes játékidő letelte után, a hosszabbításban pedig megint Nikházi volt eredményes, büntetőből. A védelem tengelyében Vaskó Tamás és elől Nikházi Márk nyerő embereknek bizonyultak, de az egész csapat nagyszerűen játszott.

A hazai csapat kispadján ezen a meccsen debütált vezetőedzőként a két hete kinevezett Artner Tamás. A mérkőzés 8. percében kapufával melegítettek a dunaújvárosiak, amikor is Nikházi Márk találta telibe nagyszerű mozdulattal a bal oldali lécet. Ezután azonban két vendéglehetőség következett. A 35. percben már rezdült is a vendégek hálója.  Eppel Márton pörgetett ügyesen az ötösön belül Nikházi elé, aki ballal, 6 méterről a bal alsó sarokba lőtt, így ezzel idén első gólját szerezte meg a csapat, amely hosszú idő után volt ismét eredményes a bajnokságban   (1–0).

Nikházi Márk (piros mezben) 2 gólt is szerzett a mérkőzésen. Fotó: Zsedrovits Enikő

A vendégeknél a szünetben beállt L'Imam Seydi játékával aktívabbá vált a nyíregyházi csapat. Az 54. percben éppen ő próbált meg a kapuba sarkazni közelről, majd négy perccel később Bosnjak Predrag szabadrúgását kellett bravúrral védenie Nagy Gergelynek, a DPASE kapusának.

Az egyenlítés azonban szerencsére elmaradt, sőt a 71. percben megfogyatkoztak a vendégek, miután Bosnjak lekönyökölte Nikházit, s ezért Erdős József játékvezető azonnal a piros lapot mutatta fel a nyíregyházi játékosnak. A 78. percben jött a kegyelemdöfés: Villám jobb oldali beadása után Eppel érkezett középen, és 5 méterről, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt (2–0).

Ezzel azonban még nem volt vége, a dunaújvárosi csapat nem állt meg, mert a hosszabbításban Mihael Kovacevic buktatta a mérkőzés legjobbját, Nikházit a tizenhatoson belül. A játékvezető büntetőt ítélt, amelyet aztán a sértett értékesített (3–0).

A DPASE szervezetten és fegyelmezetten játszott, köszönhető mindez az egész csapatnak, de mindenek előtt a hosszú sérülés után a védelem tengelyében meghatározó teljesítményt nyújtó Vaskó Tamásnak, a két gólt szerző és rendkívül motiváltan játszó Nikházi Márknak. A következő, MTK elleni mérkőzésen – bízunk benne - a csapat már számíthat a sérüléséből felépülő karmester, Böőr Zoltán játékára is.

Gól utáni gólöröm.

Értékelések:

Dr. Dorkota Lajos – a Magyar Energetikai és Közmű – szabályozási Hivatal elnöke:

„Ez egy gyönyörű győzelem volt, és ami emeli ennek az értékét az az, hogy kettő null után is támadtunk, nem álltak le a fiúk. Jót tett az edzőváltás a csapatnak, és meggyőződésem, hogy ez a jövőben is kamatozni fog. Úgy gondolom, hogy egy kis frissítés kellett a fejekben. A Nyíregyháza ellen mindenki jól teljesített, végre Vaskó személyében egy olyan védő játszott, aki nagyon nagy erőssége a csapatnak, és végre a csatárok is gólokat rúgtak. A következő két mérkőzésen – az MTK és a Puskás Akadémia ellen - is győzelemre játszik a csapat. Úgy gondolom, van jövőnk, bent maradunk."

Mátyus János – a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője:

„Az volt az érzésem, hogy ellenfelünk jobban akarta a győzelmet, motiváltabban játszott. Azt nem tudjuk elviselni, ha borzasztó hibákból kapunk buta, elkerülhető gólokat. Összességében azonban azt kell mondanom, hogy ellenfelünk megérdemelten nyert, mert helyzeteiket jobban használta ki."

Artner Tamás – a Dunaújváros PASE vezetőedzője:

„Az eddigiekhez képest változtatunk a taktikán, hiszen gólra törően, de mégis biztonságosan kell játszanunk. Szervezettség nélkül nem lesz siker. Úgy kell felépíteni a csapatot, hogy úgy tudjunk támadni, hogy a masszív védekezés megmaradjon. Ezt gyakoroltuk a héten. El kell kerülni azt, hogy az ellenfelek a játékosaink egyéni hibáiból eredő, könnyű gólokat szerezzenek. Ehhez tiszta fej és önbizalom kell mindenkitől. Csak a győzelemmel lennénk elégedettek" – mondta a vezetőedző a mérkőzés előtt.

Nos, a vezetőedző és a csapat maximálisan hozta a kötelezőt, ezzel megtartva az esélyt a bennmaradásra.

A mérkőzés után is higgadtan értékelt:

„Két héttel ezelőtt egy jó állapotban, erőállapotban lévő csapatot vettem át, amelynek a játékát át kellett hangolni A játékosok maximális erőbedobással dolgoztak ebben a rövid, együtt töltött időszakban is és a Nyíregyháza elleni mérkőzésen is bizonyítottak. A következő mérkőzéseken ez garancia lehet arra, hogy a továbbiakban eredményesen szerepeljünk."

Böőr Zoltán – a DPASE irányító középpályása, csapatkapitánya, aki sérülése miatt nem játszhatott a Nyíregyháza ellen:

„Három gólt rúgtunk és nyertünk. Nagyon boldog vagyok, a srácok a pályán nagyszerűen teljesítettek. Ez egy olyan mérkőzés volt, amit jó volt kívülről is nézni, hiszen úgy érzem, hogy végig kontrolláltuk a meccset, amelyen a mi akaratunk érvényesült. Megkezdtük a jó szériánkat, és abban bízom, hogyha a mester is úgy akarja, az MTK ellen már játszhatok."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!