11°
10°

Kezdődik a futsal Eb – A magyar válogatott Spanyolország ellen kezdi meg a szereplését

Dunaújváros - Belgrádban ma két összecsapással kezdetét veszi a 2016. évi futsal Európa-bajnokság. A nyitómeccsen a házigazda szerb válogatott 18.30 órakor Szlovéniával mérkőzik, majd 21 órakor következik a Spanyolország - Magyarország találkozó.

A magyar válogatott egy végletekig kiélezett, felejthetetlen hangulatú mérkőzésen, Románián túljutva kvalifikálta magát a szerbiai Európa-bajnokságra. A sorsoláson az első kalapból talán a legnehezebb ellenfelet, Spanyolországot kapták meg a mieink. A második kalapból azonban Ukrajnát húzták ki nekünk, amely a szakmai vezetés véleménye szerint a verhető kategóriába tartozik.

A résztvevő tizenkét válogatott a következő csoportbeosztás szerint kezdi meg a küzdelmeket.

A csoport: Szerbia, Portugália, Szlovénia.

B csoport: Spanyolország, Ukrajna, Magyarország.

C csoport: Oroszország, Horvátország, Kazahsztán.

D csoport: Olaszország, Csehország, Azerbajdzsán.

Minden hármas csoportból két-két csapat jut tovább, így alakul ki a legjobb nyolc mezőnye, és ez a Sito Rivera szövetségi kapitány vezette csapat célja.

Spanyolország igazi futsalnagyhatalom, hatszoros Eb- (1996, 2001, 2005, 2007, 2010, 2012) és kétszeres vb-győztes (2000, 2004).

Ukrajna kétszer második (2001, 2003), egyszer (2005) negyedik lett az Európa-bajnokságon, az 1996-os vb-n pedig negyedik. A decemberi Győrben megrendezett világbajnoki selejtezőn az ukránok 5-3-ra nyertek a magyar válogatott ellen, így van miért visszavágni.

A magyar válogatott 2005-ben és 2010-ben jutott ki a kontinensviadalra, ám eddigi öt meccsén öt vereséget szenvedett, 11-23-as gólkülönbség szerepel a neve mellett.

A Dunaferr-DF-Renalpin FC együttesét négyen képviselik a viadalon. Az újvárosiak vezetőedzője, Fehér Zsolt a szakmai stáb tagja, míg játékosként a következő három ember került az utazó keretbe.

Klacsák Bence: – Nagyon várom az Európa-bajnokság nyitányát. Hatalmas dolognak tartom, hogy ilyen fiatalon ott lehetek a válogatottban. A csoportból szeretnénk továbbjutni, ami azonban nem lesz egyszerű feladat. A spanyolok ellen tisztes helytállásra törekszünk, az ukránok ellen azonban győznünk kell.

Hosszú Ádám: – Izgatottan várom a rajtot. Annak ellenére, hogy még a fiatal, rutintalan játékosok közé tartozom, szeretnék minél többet játszani, és gólokat szerezni. A spanyol és a magyar válogatott tudása között még óriási a különbség, de úgy érzem, az ukránok ellen lesz esélyünk egy jó eredményre.

Horváth Norbert: – Az edzőtáborban főleg az ukránok ellen alkalmazandó taktikát gyakoroltuk, hiszen a spanyolok ellen csak abban reménykedhetünk, hogy szoros meccset játszunk. Szeretnénk a legjobb nyolc közé kerülni, de ott már rendkívül erős a mezőny. Mivel a fiatalok közé tartozom, az Eb remek alkalom lesz a rutinszerzésre.

A magyar válogatott vasárnap óta Belgrádban tartózkodik. A minden igényt kielégítő szállásuk közel van a mérkőzések helyszínéhez, a Belgrád Arénához.

Azok a szurkolók, akik élőben szeretnék megtekinteni az összecsapásokat a hivatalos jegyportálon keresztül vásárolhatnak belépót, valamint a Belgrád Arénánál lévő jegyirodában, minden mérkőzésnapon. A szervezők azonban felhívják a szurkolók figyelmét, hogy a nagy érdeklődés miatt várhatóan körülményes lesz hozzájutni jegyekhez a helyszínen, így ha tehetik, válasszák az online jegyvásárlást.

Ma és szerdán 21 órakor nemzeti csapatunk mindkét csoportmérkőzését élőben közvetíti majd az M4 sportcsatorna.

Csoportmérkőzések: Szerbia – Szlovénia, Spanyolország – Magyarország (február 2., kedd). Oroszország – Kazahsztán, Olaszország – Azerbajdzsán (február 3., szerda). Szlovénia – Portugália, Magyarország – Ukrajna (február 4., csütörtök). Kazahsztán – Horvátország, Azerbajdzsán – Csehország (február 5., péntek). Portugália – Szerbia, Ukrajna – Spanyolország (február 6., szombat). Horvátország – Oroszország, Csehország – Olaszország (február 7., vasárnap).

Negyeddöntők: 1. A csoport 1. helyezett – B csoport 2. helyezett, 2. A csoport 2. helyezett – B csoport 1. helyezett (február 8., hétfő), 3. C csoport 1. helyezett – D csoport 2. helyezett, 4. C csoport 2. helyezett – D csoport 1. helyezett (február 9., kedd).

Elődöntők: az 1. negyeddöntő győztese – a 3. negyeddöntő győztese, 2. a 2. negyeddöntő győztese – a 4. negyeddöntő győztese (február 11., csütörtök).

A bronzmérkőzés és a döntő: (február 13., szombat).


Legolvasottabb

1
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
2
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
3
Baleset történt a Vasmű úton!
4
Lángra kapott egy hétvégi ház Dunaújvárosban!
5
Épülnek az okos zebrák Dunaújvárosban!
Teszt
Melyik mustárt válasszuk a boltban?
Bűnért büntetést, szeretetért jóságot / 9 perce
A bűnözés hátterében járva – Beszélgetés Kovács Péterrel
A híres olasz pedagógus, Maria Montessori szerint az emberek többsége akkor is becsületesen él, ha nem gondol a törvényekben fenyegető büntetésekre.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
sporttöri / 1 órája
Kész csoda, hogy kilenc aranyat szereztünk az 1956-os olimpián
buzgó józsef rovata / 1 órája
Szurka-piszka fővadász módra
Kutyások, figyelem! / 2 órája
Készen áll egy életre szóló sarkköri kalandra?
könnyű és finom / 3 órája
Készítsen kímélő ebédet!
Tanítványaimnak ajánlom / 3 órája
Történelmet írt Magyarország! Hogy legyen miért büszkének lennünk
Tóth Judit
sokan várták / 3 órája
Keddtől ingyenes lesz a mobilok hálózatfüggetlenítése