Foci

2014.04.29. 16:05

Az újvárosi együttesnek még kilenc pontra van szüksége a biztos feljutáshoz

Dunaújváros - A célegyenesbe érkezett a 2013/2014. évi Ness Hungary másodosztályú labdarúgó-bajnokság mezőnye.

Gróf András

Csehi Tamás (9) újra első osztályú játékos lehet Dunaújvárosban (Fotó: Ady Géza)

Az elmúlt fordulóban szerencsésen alakultak az eredmények a Dunaújváros PASE együttese számára, hiszen a tabella első négy helyén álló csapatból csupán az újvárosiak szerezték meg a mindhárom bajnoki pontot. A listavezető nyíregyháziak a negyedik Gyirmót FC Győr ellen játszottak döntetlent, míg a dobogó harmadik fokán álló FGSZ Siófok együttese Békéscsabán ikszelt. A nyíregyháziak tulajdonképpen már NB I-esnek valhatják magukat, hiszen egy győzelemmel már biztosan feljutó helyen végeznek. A még első osztályt érő pozíció legnagyobb várományosa a dunaújvárosi gárda. Három győzelem már a második helyet jelentené Dobos Barna csapatának. Természetesen abban az esetben szükséges ez a pontmennyiség, ha az üldöző siófokiak hibátlanul szerepelnek a folytatásban. Íme a feljutást jelentő első két helyre pályázó négy csapat sorsolása a hátralevő öt fordulóban.

Nyíregyháza FC: Szolnoki MÁV (i.), FGSZ Siófok (o.), Kisvárda (i.), Szigetszentmiklós (o.), Kozármisleny (i.).

Dunaújváros PASE: Szigetszentmiklós (i.), Kozármisleny (o.), FC Ajka (i.), Tatabánya (i.), Békéscsaba (o.).

FGSZ Siófok: Vasas FC (o.), Nyíregyháza FC (i.), ZTE FC (o.), Ceglédi VSE (i.), Soproni VSE (o.).

Gyirmót FC Győr: ZTE FC (o.), Ceglédi VSE (i.), Soproni VSE (o.), Balmazújváros (i.), Tatabánya (o.).

Azonos pontszám esetén a következő szempontok döntenek a végső bajnoki helyezésekről: 1. A bajnokságban elért több győzelem. 2. A gólkülönbség. 3. A több rúgott gól. 4. Az egymás elleni mérkőzések pontkülönbsége. 5. Az egymás elleni mérkőzések gólkülönbsége. 6. Az egymás elleni mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól. 7. A bajnokság fair play értékelésében elért jobb helyezés. 8. Sorsolás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!