Foci

2013.10.08. 16:26

Futball és szakma

A hetedik és nyolcadik osztályos általános iskolások részére ezen a héten rendezik a IV. DPASE-Hild Kollégium kispályás labdarúgó tornát.

Gallai Péter

A Hild Kollégium műfüves pályáján csütörtökön a leány, pénteken pedig a fiú csapatok lépnek pályára. Az eseményről a Hild Kollégium vezetője, Szabó Gyula adott tájékoztatást.

– A rendezvénynek kettős célja van. A labdarúgás mellett szeretnénk megismertetni a fiatalokat a városban tanulható szakmákkal, illetve magával a kollégiummal is. Nem csak a városi iskolák, hanem Fejér, Tolna és Bács-Kiskun megye közeli települései is meghívót kaptak. A lányoknál kedd délutánig öt, míg a fiúknál tíz csapat jelentkezett, de várjuk még további iskolák visszajelzését is. Intézményünk tulajdonképpen sportkollégiumként működik. Jelenleg a lakóink egyharmada a Dunaújváros PASE korosztályos utánpótlás csapataiban futballozik. Szeretnénk, ha folytatódna ez a hagyomány. A sportágat tovább népszerűsítik majd a Dunaújváros PASE NB II-es együttesében jelenleg szereplő játékosok, akik díjakat adnak majd a torna eredményhírdetésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!