Foci

2012.07.27. 16:27

Kispályás foci: két balatoni tornán is győztek a Csövesek

Dunaújváros - A dunaújvárosi kispályás labdarúgó-bajnokságban szereplő Csövesek csapata két országos tornán vett rész az elmúlt időszakban, amelyeket sikerült is megnyerniük.

Gróf András

A Révfülöpi AC Villám-Kaminó Kupára huszonegy csapat nevezett. Az újvárosiak a  csoportmérkőzéseken a következő eredményeket érték el:  Csövesek - Bad Boys 4-0,  Kaminó - Csövesek 2-7,  Csövesek - Környe 10-2,  Csövesek - Skorpió 4-1.  A  nyolcaddöntőben egy szoros meccsen 2-1-re verték a  Barna Team gárdáját, majd 6-3-ra a Törköly együttesét.  A negyeddöntőben nem jelentettek különösebb akadályt a Másnaposokk, őket 5-1-re sikerült legyőzni.   Az elődöntőben már lendületből verték 3-0-ra a Fortuna csapatát. A fináléban ismét  a Barna Team következett, ahol ismét csak egy gól volt a különbség. Ezúttal 4-3-ra győzött a dunaújvárosi együttes.  A torna gólkirálya a Csövesek támadója  Czár Tibor lett. 


 A Csövesek csapatkapitánya, Zemankó Zoltán maximálisan elégedett volt az együttes teljesítményével.
 - Két nagyon meleg nyári napon játszottunk Révfülöpön. Gondolva a nagy forróságra Pulai Ferenc csapattulajdonos bő kerettel  vágott neki a tornának. Csapatunkban ötvöződött a több éves rutin,  a fiatalos lendülettel, a gyorsasággal. Ez a torna nem csak a játékról, hanem a csapatépítésről is szólt. Elutaztak velünk olyan játékosok is, akik először léptek pályára a Csövesek színeiben. Nyugodtan mondhatom, hogy sikerrel. Az első nap küzdelmeit könnyedén vettük, a komolyabb feladat a második napon várt ránk. Az egyenes kieséses szakaszban az összeszokottságunk és a csapategység kiegészült az egyéni parádés megoldásokkal, amely meghozta gyümölcsét és sikerült elhódítanunk a kupát.  Összességében elmondhatom, hogy egy nagyon jó hangulatú rendezvényt nyertünk meg. 

A második torna is a Balaton partján zajlott. A  XII. Postabiztositó GYIC Zánka Foci Tornára népes mezőny gyűlt össze. A rendezvényre   negyvenkét kispályás együttes nevezett.  A csoportmérkőzések során ezúttal is százszázalékos maradt a dunaújvárosi gárda. A   III. félidőt 3-0-ra, a  Devils-t 7-1-re, a Bercsényi iskolát 3-1, a Sportbüfét 3-1 és a Tarantullát 3-0-ra verték. A  nyolcaddöntőben az Apaj ellen diadalmaskodtak 6-2-re, a negyeddöntőben pedig az  Overdors ellen nyertek  7-1-re. Az elődöntőben  a Sasok elleni 2-0-ás sikert követően a fináléban 2-2-es döntetlen után hétméteresekkel gyűrték le a Football Faktor együttesét. A zánkai torna  gólkirálya Hollauer Balázs,  a legjobb játékos pedig  Czár Tibor lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!