Kevesebb labdavesztés

2022.12.04. 08:30

Van Gaal elmondta, mi kell a holland aranyéremhez

Amint arról beszámoltunk, Hollandia az Egyesült Államok 3–1-es legyőzésével továbbjutott a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe. A lefújást követően így értékeltek az érintettek.

nso.hu

ar-Rajján, 2022. november 25. Louis van Gaal holland szövetségi kapitány a katari labdarúgó-világbajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Hollandia-Ecuador mérkõzés kezdetén az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 25-én. MTI/AP/Petr David Josek

Fotó: Petr David Josek

Még nem vagyunk elég jók labdabirtoklásban. Amikor az ellenfélnél van a labda, mindent jól csinálunk. De túl sok a felesleges labdavesztésünk. Ennek sokkal jobbnak kellene lennie. Különben nem leszünk világbajnokok. Márpedig ezt szeretnénk, nem?” – értékelt a lefújást követően a holland szövetségi kapitány, Louis van Gaal a Voetball International tudósítása szerint.

„Nem számít hogyan játszol, ha nyersz – véli Andries Noppert. A holland kapus úgy érzi, nehéz meccsen van túl az oranje, és bár belekezdett, végül még nem merte kifejteni, hogy mire számít Argentína ellen. – A csodáknak még nincs vége” – utalt arra, hogy akár az esélytelenebbnek tartott Ausztráliával is összekerülhet válogatottja.

Amerikai részről Gregg Berhalter szövetségi kapitány a kiesés ellenére megdicsérte csapatát.

„Nehéz kezelni ezt a helyzetet, nagyon jó srácokból áll a csapatom, de ma kicsit kevesek voltunk... Bár nem a küzdőszellem hiánya miatt, mindent beletettek a fiúk a mai meccsbe. Nagyon büszke vagyok rájuk, de keserű csalódottság lett úrrá rajtam” – idézi a mestert a FIFA honlapja.

Az amerikai csapatkapitány, Tyler Adams már a részben hazai rendezésű, 2026-os világbajnokságra tekint előre.

„Sokat dolgoztunk az elmúlt években, hogy így szerepelhessünk, látható a fejlődése az egyértelműen fiatal csapatunknak. Elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. Ugyanakkor még mindig rengeteg tennivalónk van. A következő négy év nagyon értékes lesz annak szempontjából, hogy a játékunk apróbb részleteit is tökéletesíthessük.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!