Jegyzet

2022.12.12. 08:30

Laprekord

Gróf András

Holland és argentin játékosok dulakodnak a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Hollandia-Argentína mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én.

Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

Két nap alatt lebonyolították a vb negyeddöntőjének mérkőzéseit. Mind a négy összecsapáson hihetetlen izgalmak közepette dőlt el a továbbjutás. Pénteken mindkét mérkőzésen a hosszabbítást követő büntetők döntöttek Horvátország és Argentína javára, amíg szombaton egyetlen találattal volt csupán jobb Marokkó, illetve Franciaország. A négy meccs közül a leghevesebb indulatokat a Hollandia–Argentína „futballháború” keltette. Már a meccs előtt megkezdődött a „szájkarate”, aminek az egyik oldalon a holland szövetségi kapitánya Louis Van Gaal, a másik részről Ángel Di Maria volt a főszereplője. Ezek után rendkívül feszült légkörben zajlott a küzdelem, amit néha kocsmai jelenetek tarkítottak. A 90+11. percben született holland egyenlítő találat még tovább fokozta az indulatokat. Ráadásul a mindent eldöntő tizenegyes előtt elképesztő pszichikai hadviselésnek volt kitéve az argentin Lautaro Martínez, akihez négy holland is odasétált, és folyamatosan próbálták verbálisan még nagyobb nyomás alá helyezni, ami nem járt eredménnyel. A tizenegyespárbajt követően sem csillapodtak a kedélyek, botrányos jelenetekkel zárult a párharc, amit rendkívül éles hangú nyilatkozatok követtek. A felek hevesen bírálták a játékvezetőt, a spanyol Lahoz ténykedéséről sok mindent elmond, hogy tizenhat sárga és egy piros lappal színesítette a mérkőzést. Ilyen sok sárga kártyára korábban egyetlen vb-mérkőzésen sem volt példa. Ez a nem éppen pozitív rekord arra enged következtetni, hogy a játékvezető nem tudta igazán kordában tartani az indulatokat a küzdőtéren. 
A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei:    

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022    

Tippeljen ön is:    

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!