Esélyek

2022.12.13. 16:30

Argentína nem játszik jól, de örülnék Messi sikerének – Ronaldo

A brazilok legendás csatára, Ronaldo kifejtette a véleményét Lionel Messiről és az argentin válogatottról – a „Fenomén” szerint a dél-amerikaiak nem játszanak jól, azonban örülne, ha a 35 éves klasszis végre megnyerné a világbajnokságot.

Nemzetisport

Doha, 2022. december 5. Cafu (b) és Ronaldo (j) egykori brazil válogatott labdarúgók, illetve Luis Hernández, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség vezetõségének kubai tagja a lelátón a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjében játszott Brazília-Dél-Korea mérkõzés elõtt a dohai 974 Stadionban 2022. december 5-én. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Fotó: Abedin Taherkenareh

A futballban játszanod és győznöd kell. Senki sem kap ingyen semmit, még Messi sem. Természetesen van esélye a végső sikerre. Argentína nem játszik jól, de elképesztően szenvedélyesek és agresszívak. És persze ott van nekik Messi is. Személy szerint én örülnék, ha végre megnyerné a világbajnokságot” – mondta Ronaldo a Mundo Deportivónak.

A „Fenomén” azért hozzátette, brazilként nem lenne neki könnyű látni, ahogyan az argentinok ünnepelnek a katari világbajnokság után.

Messit sokáig kritizálták azért, hogy argentin mezben nem nyert semmit, ám azok után, hogy három Copa América-döntőt is elbukott hazájával, 2021-ben vége a csúcsra ért a dél-amerikai tornán.

A 35 éves klasszisnak azonban minden bizonnyal a világbajnoki cím okozná a legnagyobb boldogságot – 2014-ben nagyon közel volt ahhoz, hogy hazavigye a trófeát Argentínának, ám a brazíliai vb fináléjában a németek egy góllal jobbnak bizonyultak a hosszabbításban.

Messiék kedden találkoznak Horvátországgal az elődöntőben – az argentinok szeretnének visszavágni Modricéknak a 2018-as kiütéses vereségért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!