Katar

2022.11.20. 19:40

Vereséggel mutatkozott be a házigazda

A vb újonc katari válogatott és Ecuador összecsapásával kezdődött a 2022-es katari labdarúgó világbajnokság. Az Ecuadori válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést.

baon

A második félidő nem hozott túl sok izgalmat. Fotós: AFP/Glyn Kirk

Már a második percben megszerezhette volna a vezetést az Ecuador, egy beívelt szabadrúgásra Szaad al-Sib rosszul jött ki, a lecsorgó labdát Félix Torres próbálta kapura ollózni, a labdáját végül a berobbanó Enner Valencia közelről a kapuba fejelte, azonban a videózást követően Orsato játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. 

A folytatásban is a vendégek domináltak inkább, majd a 15. percben Valencia lépett ki ziccerben, elvitte a labdát Szaad al-Sib mellett, de a katari kapus kézzel utána nyúlt. A tizenegyest Valencia magabiztosan rúgta a bal alsóba (0‒1). Nem vettek vissza a vendégek, a harmincadik percre pedig megszerezte második találatát is Ecuador, Egy jobb oldali beadás után Valencia emelkedett a magasba, és 11 méterről védhetetlenül fejelt a jobb alsó sarokba (0–2). A 37. percben Karim Budiaf tarolta le Valenciát, majd percekkel később ismét odacsaptak az Ecuador támadójának. A vb újonc katari válogatottnak az első félidőben nem volt komoly támadása, az első komolyabb helyzetük a hosszabbítás utolsó percében volt, Ali fejelt mellé. Egyoldalú játékot hozott az első félidő.

A fordulás után visszaszorult saját térfelére a hazai gárda. Az 55. percbe egy szép kiugratást követően Ibarra lőtte el két védő között a labdát, a katariak kapusa ezúttal viszont hárított. A 62. percben jobbról érkezett és bólintott a sarok mellé Miguel. A második játékrészben már többet birtokolták a katariak a labdát. A 75. percben Afif indult meg a kapu felé majd 30 méterről megpróbálkozott egy lövéssel, de a bombája elszállt a kapu fölött. Négy perccel később egy beadás után rossz helyre vágták ki a labdát a katari védők, Jeremy Sarmiento érkezett második hullámból, de ő is kapu fölé rúgta a játékszert. A hajrában egy hosszú indítás után Muntari elé pattant a labda, a katari támadó 17 méterről kapásból lőtt, a labda átszállt Hernán Galíndez kapus feje fölött, de a felső léc fölött is. Végül nem szerzett gólt a házigazda, Ecuador két Valencia góllal nyerte a nyitómérkőzést.

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei:

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022

Tippeljen ön is:

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!