Előszállás

2016.11.28. 14:05

Futva tették meg az öt kilométeres távot

Előszállás - A Mikulás-futásnak nagy hagyományai vannak Előszálláson. Vasárnap tették meg az ötkilométeres távot Nagykarácsonyig.

Makovics Dávid

Az idei már a sokadig alkalom volt az előszállási Mikulás-futás történetében. Ezúttal is a művelődési ház szervezésében gyülekeztek több mint százan már kora reggel a Falumúzeumnál, ahol a Hagyományőrző Nyugdíjas Klub tagjai forró teával, süteménnyel, pogácsával kedveskedtek a jelentkezőknek. A finom falatoktól, forró italtól erőre kapva vágtak neki a résztvevők az 5 kilométeres távnak. Indulás előtt megtekinthették a betlehemet, valamint közösen meggyújtották az adventi koszorún az első gyertyát. A túrázók a Nagykarácsonyi út végénél startoltak el 9 órakor, ahonnan ki futva, ki biciklivel, ki autóval tette meg a távot.

Süteménnyel, pogácsával, teával kínálták a regisztrálókat Fotó: Makovics Dávid

A nagykarácsonyiak a Mikulásháznál várták a szomszéd település küldöttségét. Müller Miklós polgármester köszöntötte a futókat, majd előbukkant a várva várt Mikulás is, és közösen meggyújtották a Mikulás-falu adventi koszorúján az első gyertyát. Végül a gyerekek elmerülhettek a játszóház rejtelmes világában, beszélhettek a Mikulással, kézműveskedhettek a manók társaságában. A szervezők a nagy sikerre való tekintettel jövőre is megrendezik a Mikulás-futást, remélve, hogy sokan csatlakoznak hozzájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!