teljesen új szemléletmóddal

2019.08.29. 10:00

Egy igazi huszonegyedik századi produkciót hozott el Dunaújvárosba Mr. Gerald csapata

A „Magyarország legjobb bohóca” címet viselő Mr. Gerald az egyik alapítója, vadállatokkal nem dolgoznak és száz százalékban a művészetre fektetik a hangsúlyt a Budapesti Nagycirkuszban. Ezzel egy merőben új megközelítést hoztak el a magyarországi cirkuszok világába, és hiszik, hogy ez a jövő sikerének kulcsa.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

 

Mr. Gerald, Magyarország legjobb bohóca
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A sátrak még épülnek a cirkusztéren, a lakókocsik már állnak, és a lovak elfoglalták ideiglenes karámjaikat. Igen, mert lovak vannak, de más állat nem dolgozik a cirkuszban. „Mindössze négy holland fríz és egy minipóni lép fel nálunk, más állatokkal nem foglalkozunk” – mondja Mr. Gerald, a Magyarország legjobb bohóca címet viselő fiatal tehetség. Azt meséli, felismerték, hogy egy teljesen más koncepcióban kell gondolkodniuk, a közönség igénye megváltozott. A cirkuszosok célpontjai lettek az állatvédőknek, ők pedig nem szeretnék magukat kitenni ezeknek a támadásoknak. Ők ugyan nem látják, hogy melyik társulat hogyan bánik az állataival, de azt tudják, hogy lovaik, amelyek elsősorban hagyományőrzésből műsoroznak még mindig velük, mindent megkapnak, amire szükségük van. Ez szemmel láthatóan igaz, hiszen az izmos, egészséges csődörök olyan kezesek voltak, mint egy kölyökkutya. Ez a bánásmódból fakad, kizárólag pozitív megerősítéssel tanítanak, és a porondon sem kerül elő a pálca vagy az ostor. Nem csak az állatok felé tanúsított hozzáállásban számítanak reformernek.

Műsorszámaik extrémek és modernek, igazodnak a mai kor igényeihez. Nagyon sok figyelmet fordítanak a művészi értékek prezentálása és a kiemelkedő tehetségek alkalmazására, hogy a közönség olyat kapjon, amilyet eddig még sosem. Egyedülálló fény- és színpadtechnikával dolgoznak, világsztárokat szerepeltetnek, és évekig dolgoznak egy-egy produkción.

Különlegességek a levegőben – ámulatba ejtő ez a produkció is

A társulat a jótékonyság jegyében Dunaújváros MJV önkormányzatának is, mint ahogy valamennyi fellépőhelyszínük esetén, eljuttatta 100 darab belépésre szóló felajánlásukat, amelyet továbbítottak a DKKA utánpótlás gyermekeinek, valamint a Jószolgálati Otthon fiataljai számára. A Budapesti Nagycirkusz premierelőadása ma este hétkor lesz, utoljára pedig vasárnap lépnek fel nálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában