Óvodások, kisiskolások rajzaiból

2019.04.21. 12:00

A közlekedés biztonságáért

Immáron harmadik alkalommal hirdette meg a helyi rendőrkapitányság a dunaújvárosi óvodákkal és általános iskolákkal összefogva a Biztonságos közlekedés gyerekszemmel című rajzpályázatát, amelynek legjobbjait, egy kiállítás keretében szerdán délelőtt díjazták a Széchenyi István Gimnázium Szivacs Galériájában.

Szabó Szabolcs

A díjátadón Suszter Tamás rendőr alezredes, kapitányságvezető elmondta, fontos, hogy a fiatal generáció tagjai is foglalkozzanak a közlekedésbiztonsággal, hiszen a téma minden magyar családot érint. A 2018-as évben közel 4,5 millió gépjárműt regisztráltak a magyar utakon, így kiemelten fontos e témával rendszeresen foglalkozni.

Suszter Tamás kapitányságvezető adta át a díjakat Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A kiállításnak helyet adó intézmény részéről Szücsné dr. Harkó Enikő, a Széchenyi igazgatóhelyettese kiemelte, örömteli, hogy a gimnázium Szivacs Galériája már második alkalommal adhat helyet e térségi tárlatnak.

A megnyitón a beérkezett pályamunkák legjobbjait is díjazták. Az elismeréseket a gimnázium pedagógusa, a Szivacs Galéria vezetője, Rohonczi ROHO István, Suszter Tamás és Kőhalmi László, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály helyszínelő és balesetvizsgálója adta át.

Az óvodás korcsoport legjobbjai: Udvari Zente, Rajnóczki Sára, Jamal Abdul Nasser, Boromissza Norbert, Budai Sára, Molnár Enikő, Pálfi Dániel, Móró Kincső Elza. Az alsó tagozatos iskolások mezőnyében a Móricz két diákját, Csuti Borbálát és Tóth Kittit díjazták. A szervezők kiemelték, hogy a már hagyománnyá váló rajzpályázatot a jövőben is folytatni kívánják, valamint a terveik között szerepel, hogy a korábbi években beérkezett munkákból egy nagyszabású tárlatot szerveznek majd a közeljövőben. A jelenlegi kiállítás még két héten át látogatható a Széchenyi Szivacs Galériájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában