Tettre készen

2020.02.03. 08:46

Közösségi médiás kihívás indult Trianon 100. évfordulóján

A kezdeményezők a gyászos hangulatú beszédek helyett a megemlékezés egy aktív formájára buzdítanak.

Fotós: Oláh Tibor

A Trianon Challenge (Trianon Kihívás) néven indított kezdeményezés sportolásra buzdítja az évfordulóról megemlékezni kívánókat.

A kezdeményezők a gyászos hangulatú, semmitmondó beszédek helyett a megemlékezésnek egy aktív formájára buzdítanak.

A kihívás résztvevőinek 1920 kilométert kell megtenniük 2020-ban túrázva, futva, kerékpározva, úszva vagy akár evezve is. Akik a távot egyénileg nem tudnák teljesíteni, azok csoportosan is nekivághatnak. A résztvevők a #TrianonChallenge és a #TrianonKihívás hashtagek használatával adhatnak hírt aktuális teljesítményükről.

A kihívás szervezőinek célja, hogy

motivációt szolgáltassanak egy egészségesebb életmódhoz, amely révén egy tettre kész magyar nemzet nézhet szembe az országcsonkító diktátum századik évfordulójával.

A kihíváshoz már több százan csatlakoztak, Magyarországról és az elcsatolt területekről egyaránt, magánszemélyek és közösségek mellett többek között a Hazajáró című honismereti magazinműsor stábtagjai is nekivágtak az 1920 kilométernek.

Borítóképünk illusztráció, rajta pihenő túrázók letekintenek a felvidéki Magas-Tátra egyik csúcsáról

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!