Életmód

2015.05.10. 10:28

Hárman a természetgyógyászatról

Május 5-én negyedik alkalommal jöttek ösze a Ridikül Szalon vendégei egy beszélgetős délutánra. Ezúttal az alternatív gyógyászatról cseréltek véleményt.

Várkonyi Zsófia

A délután három vendége Kókai Ibolya fitoterapeuta, Pász Zsuzsanna kineziológus és Karády Tamás reiki mester volt, akik kérdésekre is válaszoltak.

Mindhárom vendég elmondta, hogyan került közelebb a holisztikus gyógyászathoz, ismertették második „munkájukat”. A természetgyógyászat hatásosságáról meggyőződve elhatározták, maguk is megpróbálnak segíteni embertársaikon.

Karádi Tamás, Pász Zsuzsanna valamint Kókai Ibolya volt a vendég a Ridikül Szalon legutóbbi beszélgetésén (Fotó: Ady Géza)

Kókai Ibolya a fitoterápia híve, szerinte a különböző gyógynövények keveréke segít betegségeink, a stressz, a fáradtság leküzdésében.

Pász Zsuzsanna saját bőrén tapasztalta meg a kineziológia eredményességét, azóta ő maga is foglalkozik kineziológiával, valamint Bach-virágterápiával egészíti ki kezeléseit.

Karády Tamás pedig többek között arról beszélt, hogy a reiki segítségével hogyan tudjuk saját energiarendszerünket helyreállítani. Hiszen betegségeink nem mások, mint lelki problémáink fizikai szinten való kivetülései. Az alternatív gyógyászat pedig pontosan az ember lelki egyensúlyának helyreállítására törekszik.

A szakértők abban mindannyian egyetértettek, hogy a gyógymódok csak akkor segítenek, ha mi magunk is hajlandóak vagyunk a változásra. Ennek eldöntése után az alternatív gyógymódok kimeríthetetlen tárháza kinyílik, amelyben mindenki személyre szabottan megtalálhatja, mi az ami szimpatikus neki.

Sok ember azért nem fordul az alternatív gyógyászat felé, mert szerintük „nem kielégítő a rendelkezésre álló tudományos háttér”, az eredményesség megfoghatatlansága miatt választják kevesen megoldásként. Pedig a másik legfontosabb dolog a gyógyulás útjára lépéskor (a változtatásra való hajlandóságon kívül) a hit: az, hogy hiszünk önmagunkban, a mindennapi csodákban.

Az mindenesetre bizonyos, hogy a mai rohanó világban az emberek legkevésbé önmagukra fordítanak időt. Az ezoterikus gyógyulás ebben ad segítséget, a kiegyensúlyozott élet elérése, problémáink megelőzése a célja, de ha már „baj” van, akkor sem hagy cserben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!