Életmód

2013.01.06. 15:40

Hobbiból szakma

Sorozatunkban a karrier, life, health és business coaching témakörében felmerülő kérdésekre válaszolunk.

Vas Népe

- "Mi az amiért még fizetnék is, csak hogy csinálhassam?" Remélem sikerült összegyűjteni azokat a tevékenységeket, amiért fizetnél is akár. Egy mondás szerint is az az igazán boldog ember, aki a hobbijával keresi a kenyerét.

- Bízom benne, hogy az önmagadról elkészített SWOT elemzés és a hobbi lista ott van melletted, és mehetünk tovább a következő lépésre, az állásteremtési stratégiákra.

- Közben egy személyes megjegyzést hadd tegyek. Én a mai fejemmel már nem keresnék munkát. Helyette leülnék, és kitalálnám, hogy mivel akarok foglalkozni, aztán ahhoz keresnék helyet.

- Elmondhatom magamról, hogy már több mint tíz éve az a munka, amit végzek, egyben a hobbim is. Eljutottam oda, hogy most már a legfontosabb számomra a szakmai eredmények felmutatása.

- Saját példámon is megtapasztaltam, hogy ha valamit nagyon szeretünk szabadidőnkben is végezni, és el hisszük, hogy az a szakmánk is lehet, na és persze teszünk is érte, akkor működik.

- Most térjünk át az egyes állásteremtési stratégiákra, amiket mindenképpen érdemes és szükséges bevetned ahhoz, hogy elérd céljaidat.

- Kezdd a rejtett munkaerőpiac elemzésével, mivel a meghirdetett állások csak töredéke a valóban betölthető állásoknak.

- Újsághirdetések feladása: és itt nem arra gondolok, hogy álláskeresési hirdetést adj fel, hanem inkább arra, hogy önmagadat reklámozd és a konkrét szolgáltatásodat.

- Keresd fel személyesen a cégeket vagy vállalkozásokat. Bátran menj be az általad kiszemelt társasághoz, add oda az önéletrajzodat és a telefonszámodat.

- Írj izgalmas motivációs levelet! Milyen az izgalmas motivációs levél és milyen állásteremtési ötleteim vannak még? A következő részekben olvashatsz róla Addig is sikeres karrierépítést kívánok!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!