Egyetem

2015.09.18. 16:18

A főiskola a Nyitott Egyetem mellett a Kutatók Éjszakáján is számos előadással készül

Dunaújváros- Hétfőig lehet jelentkezni a Dunaújvárosi Főiskola által szervezett, jövő héten kezdődő, mindenki által látogatható és ingyenes Nyitott Egyetemre.

Gallai Péter

Az első szemeszterre bárki jelentkezhet, nem csak a diplomával rendelkezők. Akiknek azonban van felsőfokú végzettségük, számukra a részismereti képzés keretében hallgatói jogviszony igazolást és akár diákigazolványt is tudnak biztosítani. A kurzusokon való részvétel feltétele a jelentkezési lap kitöltése, amely megtalálható az intézmény honlapján, azt kell eljuttatni a tanulmányi hivatalba személyesen, vagy elektronikusan a [email protected] címre. Az űrlapon be kell jelölni mely előadásokon szeretne valaki résztvenni, vagy akár mindegyiken. A határidő szeptember 21. 12 óra. Utána értesítenek mindenkit a pontos helyszínekről.

Tésztahíd látványos kísérlet a tavalyi Kutatók Éjszakáján Fotó: Ady Géza

Az időpontok és a képzés tematikája.

Szeptember 26. 8:55-12:25 óra: Energetikai kérdések, mítoszok és realitás, előadó dr. Kiss Endre. 13:30-17.00 óra: A szakítás művészete, előadó Mándicsné Barta Jolán.

Október 31. 8:55-12:25 óra: Egy vegyész a háztartásban, előadó: dr. Kovács Imre. 13:30-17.00 óra: A hulladékgazdálkodás alapjai, előadó: dr. Kiss Endre dr. Horváth Miklós.

November 21. 8:55-12:25 óra: Teleportáció, clairvoyance, láthatatlanná tevő köpeny, avagy Harry Potter és a modern tudományos eredmények, előadó: dr. Kiss Endre. 13:30-17.00 óra: Anyagvizsgálat pásztázó elektronmikroszkópia, előadó Dr. Pázmány Judit. December 5. 8:55-12:25 óra: Kompozitok, valamint különleges anyagok, előadó: dr. Pázmány Judit. 13:30-17:00 óra: Archimedes törvényétől a fekete lyukakig, előadó: dr. Horváth Miklós.

A DF idén is csatlakozott a Kutatók Éjszakájához, amit szeptember 25-én pénteken rendeznek meg. Az ingyenes program során, délután három és este tíz óra között az érdeklődőket számos érdekes és látványos előadás, bemutató, kísérlet várja. A dunaújvárosi eseményekre regisztráció nem szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!