fertőzés

2019.01.11. 10:00

Mérsékelt az influenza-jelenlét

Fejér megye területén 1117 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel 2018. december 31. és 2019. január 6. között, azaz a múlt héten a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának adatai szerint.

Pekarek János

Fotó: pixabay

Ez 7,3 százalékkal kevesebb, mint volt a megelőző héten. A legtöbb megbetegedést a Dunaújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályának területéről (Dunaújváros és Sárbogárd környéke) jelentették. Itt 8,8 százalékkal több beteget regisztráltak, mint egy héttel korábban.

Ezután Székesfehérvár és Polgárdi környékén volt a legtöbb beteg: ám ott az előző héthez képest 21,9 százalékos csökkenést mértek. A harmadik helyen Mór és Bicske környéke áll, ahol ugyan 275 százalékos emelkedést mértek, de még így is ott van a legkevesebb beteg.

Összességében az influenza aktivitása továbbra is a mérsékelt tartományban van. A betegek közel fele, 40,7 százaléka a 15–34 éves korosztályból kerül ki. Idén Magyarországon 11 influenza, 4 ANT, öt légúti óriássejt, 3 adenovírus okozta fertőzést igazoltak.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!