Kultúra

2019.07.18. 15:30

Fekete fény – kiállítás a Kortárs intézetben

Agárdy Csaba

Fotó: HK

A Kortárs Művészeti Intézet szakmai partnerségben a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központtal, Fekete fény címmel kiállítást szervez az 1999-es teljes napfogyatkozás 20. évfordulója alkalmából. A megnyitó július 19-én, pénteken, 19 órakor kezdődik, a kiállítást Seregi Tamás esztéta ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Kurátor Mucsi Emese, társkurátor Barakonyi Szabolcs.

Talán nem mindennapos dolog, de mindenképpen érdekes, hogy a megnyitóra Budapestről ingyenes buszjárat indul.

A tárlaton huszonhat művész és a Fekete fény (1999) című kollektív film alkotását láthatják az érdeklődők. A filmet – amely névadója a tárlatnak – egyébként Dunaújvárosban forgatták.

A kiállítást egy multimediális installáció formájában mutatják be az ICA-D és a Capa Központ által kiírt nyilvános fénykép- és videógyűjtési akcióra beérkezett anyagokból.

A kiállítás, amely augusztus 23-ig tart, hétfőtől szombatig 10-től 18 óráig tekinthető meg. (A húsz évvel ezelőtti napfogyatkozás augusztus 21-én volt látható.) Lényeges információ: a belépés ingyenes!

vezető képünk archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!