Mugliként is jeleskedik

2019.02.27. 15:00

Egy mű, két filmélmény, több hét pokoljárás

Bár ideig-óráig megéri egy sikerfilm(széria) segítségével ismertté válni, de később nem túl kifizetődő a dolog, hiszen, főleg ha az adott színész előtte nem volt kifejezetten híres, nagyon nehéz lesz levetkőzni magáról az adott karaktert.

Tóth Alexandra

Így járt Daniel Radcliffe is, aki még fiatal felnőttként sem tudott több lenni a kis Harry Potternél. Próbálkozott néhány, kisebb-nagyobb költségvetésű film fő- illetve mellékszerepeivel, de igazán nagyot talán csak a Fekete ruhás nő című horrorral tudott alakítani. Most már azonban lassan megérdemli, hogy ne a varázsvilág leghíresebb tanoncaként, hanem egy tehetséges színészként emlékezzünk rá.

A Dzsungel című filmmel óriásit alakított, bár hozzá kell tenni azt is, hogy a rendezésben azért van hiba. Az igaz történeten alapuló forgatókönyv szerint 1981-ben egy kisebb csapat egy furcsa utazó unszolására elindul a bolíviai Amazonas őserdő felfedezésére, teszik mindezt egy órán keresztül. A túlontúl hosszadalmas, vontatott felvezetés során ugyan megtudjuk, hogy ki kivel van, milyen viszonyban és azt is, hogy jaj, de veszélyes ez az esőerdő, de a néző jobban teszi, ha türelmesen vár. Ugyanis a Daniel Radcliffe alakította író-kalandor, Yossi Ghinsberg egyszer csak jól bajba kerül, egyedül marad, és nagyon szeretné túlélni azt a több hetes pokoljárást, ami az eltévedést követően rá vár a kijutásig. Itt az unalmasnak induló kalandfilm fogja magát, és átvált hibátlan pszichológiai thrillerbe.

Megtörtént eseményen alapuló túlélődráma

A néző tökéletesen átérzi, milyen lehet éhezni, fázni, megázni, megcsípettnek, megharapottnak, elfertőzöttnek és hasonlóan kellemetlen állapotúnak lenni, mindeközben pedig teljesen elborul az elméje is, és a már önmagában bőven életveszélyes és embert próbáló menekülés pszichózisokkal színeződik. Ebből szintén egy órányit kapunk, és miután nyugtáztuk, hogy na, mégsem olyan rossz ez a film, kapunk egy olyan katartikus befejezést, hogy kénytelenek vagyunk kimondani: kifejezetten jó lett. Bár nagy megváltással nem kecsegtet a műfajon belül, kihagyhatatlan darab a kalandfilmek kedvelői számára. Ajánlott annak is, aki nem hitt benne, hogy Daniel Radcliffe a Harry Potteri skatulyából nem képes kimászni, mert bizony nagyot fog csalódni: pozitívan.

Valahogy a valós történeten alapuló jó filmek és adaptációk korát éljük, de ez nem feltétlenül baj. Pláne, ha olyan alkotások születnek belőlük, mint a Dzsungel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!