nem unatkoztak a diákok

2018.11.19. 19:00

Nagy volt a „feszkó” a villamos területen

Nem unatkoztak mostanában a Dunaferr iskola villamos palántái, először az E-ON Hungária Zrt. energiaszolgáltató részlegének egyik 120/10kV-os alállomásán jártak, majd sorra jöttek a feszültségteli pillanatok.

duol.hu

A helyi szakképzési centrum honlapjának tájékoztatása szerint a Telephelyen a megújuló energiaforrások felhasználásának lehetőségeivel ismerkedtettek meg a tizenegyedikes szakgimnazistáink és a technikus tanulóink Horváth Pál segítségével. Megtudták, milyen lépései vannak egy konkrét háztartási napelem-rendszer tervezésének, bemérésének és telepítésének. Az elméleti előadást gyakorlati bemutató követte. Kedden – november 6-án – a technikus-jelöltek a Hamburger Hungária gyárában tettek látogatást. Nagyon hasznosnak bizonyult, hiszen itt már „élőben” láthatták leendő munkahelyüket, megfigyelhették, mi a feladata egy technikusnak egy korszerű üzemben.

[caption id="" align="aligncenter" width="591"] Fotó: dunaújvarosiszc.hu[/caption]

Másnap a Telephelyen egy érdekes bemutató is volt az MEE Dunaújvárosi Területi Szervezetével közös rendezésében. A tizedikes villamos szakközépiskolások és a kilencedikes autószerelő szakgimnazisták ismerkedtek az elektromos és hibrid hajtású személygépkocsik „lelki világával” Werner Tamás MME tagunk előadásában. Ezt követően megtekintettek egy hibrid hajtású autót, majd kérdéseket tettek fel szakértőnknek, amelyekre természetesen kimerítő válaszokat kaptak.

Ugyancsak kedden a tizedikes villanyszerelők Bekker József kollégánk vezetésével egy erősáramú hálózatra-kapcsolás folyamatába tekintettek be egy e-onos szakértő kalauzolásával.

[caption id="" align="aligncenter" width="626"] Fotó: dunaújvarosiszc.hu[/caption]

Szerdán a végzős villanyszerelők oktatóikkal az E-on áramszolgáltató részlegénél voltak szakmai tapasztalatokat gyűjteni Ádám András és Viszokai László vezényletével. A kilencedikes villamos szakgimnazisták az ISD Dunaferr Zrt. Erőművében találkozhattak az elméleti elektrotechnikában tanultak gyakorlati megvalósulásával. Szakmai vezetés segítségével végigjárták a villamos energia előállításának lépéseit.

Az erősáramú technikus-jelöltjeink tájékoztatót hallgattak meg a MAVIR képviselőitől a gyakornok-programjukról, amelyet Molnár Péter szervezett.

Majd jött a péntek, a Dunaújvárosi Szakképzés Napja, mikor is a Telephely villamos szakmai képzése is bemutatkozhatott.

forrás: dunaujvarosiszc.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!