jubileum

2018.02.21. 09:30

Mátyás-emlékév Dunaújvárosban

A József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárának idei kiemelt témája Mátyás király és a reneszánsz.

Balla Tibor

Forrás: mti

A 2018-as évet Mátyás király-emlékévnek nyilvánította a nemzetpolitikai államtitkárság: „Hunyadi Mátyás királlyá választásának 560. évfordulója és születésének 575. évfordulója van. Mátyás király erőskezű, jelentős uralkodóként vonult be a magyar történelembe, aki uralkodása alatt megerősítette a Magyar Királyságot.”

Interaktív foglalkozások várják az iskolákat és más közösségeket. A Mátyás király emlékév alkalmából vetítéssel egybekötött interaktív foglalkozásokat hirdetett a városi gyermekkönyvtár minden korosztály számára. Az interaktív órákon a következő témaköröket dolgozhatják fel a diákok: Ki is volt Hunyadi Mátyás? Mi az a reneszánsz? Fekete sereg, Címerek és zászlók, Bibliotheca Corviniana, Kódexmásolás: scriptor, illuminátor, miniátor, Csapatmunkában: könyvkeresés, címerszínezés, szómagyarázat, képkirakó várja a versenyzőket.

A József Attila Könyvtár az interaktív foglalkozásokra várja általános iskolás csoportok, osztályok, kis közösségek jelentkezését a hétköznap ­délelőtti órákra! Időpontot egyeztetni a 25/423-952-es telefonszámon, vagy személyesen lehet a gyermekkönyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!