Dunaújváros

2013.02.15. 17:35

Mindenképpen megveszik a defibrillátort

Dunaújváros önkormányzata mindenképpen megvásárolja június végéig az uszodai defibrillátort, bármennyi pénz jön össze a gyűjtésből addigra.

Körmendi Erzsébet

A közgyűlés rendkívül fontosnak tartja, hogy az uszodában legyen életmentő készülék, mert szívinfarktus bármikor bekövetkezhet, akár úszás, sportolás közben, vagy éppen a buszra várakozáskor. Az uszodának két mélyvizes medencéje és évi kétszázezer látogatója van. A nagy vendégkör és a forgalmas Béke tér közelsége egyaránt indokolja, hogy defibrillátor legyen az uszodában. Ezért határozott úgy a közgyűlés, hogy gyűjtést indít a Fabó Éva sportuszodával közösen az egymillió forintba kerülő életmentő készülék megvásárlására.

A számlaszám, amelyre az adományokat várják: 10400463-50526570-56851405. A közgyűlési határozat része az is, hogy bármennyi pénz gyűlik is össze június végéig - vagyis a nyári fürdési strandszezon kezdetéig - az önkormányzat mindenképpen megvásárolja a defibrillátort az uszodának. A mentőállomás szakembereinek tanácsára esett a választás Lifepk 1000 típusra. Ez egy automata készülék, kezelése egyszerű, azt fél óra alatt elsajátíthatják az uszoda - egyébként rendszeres elsősegély képzésben résztvevő - egészségügyi személyzetének tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!