Dunaújváros

2012.07.03. 06:02

Gyémánt a lelkésznek

Dunaújváros - Jeles gyülekezet- és templomépítőt, teológust köszöntöttek vasárnap a református templomban: a gyülekezet korábbi lelkészét. Kassai Sándor hatvan évvel ezelőtt szerezte meg teológusi diplomáját.

Pekarek János

Hatvan éve  vette át teológiai diplomáját a Károli Gáspár Református Hittudományi Akadémián Kassai Sándor, a dunaújvárosi református gyülekezet volt lelkésze.
A  jubileum alkalmából vasárnap ünnepélyesen átadták az idős lelkésznek gyémántdiplomáját. Egyben leleplezték Kaizler Gitta festőművész alkotását, amely az 1985-ben felszentelt templomot és építőjét: Kassai Sándort ábrázolja.



A lelkész úr 1952-ben került Pentelére, ahol 1907 óta működött református fiókgyülekezet. Az istentiszteleteket 1950-ig az állami iskolában   - utána a  gyülekezeti házban rendezték. 1985-ben készült el a reformátusok új, formabontó temploma. Kassai Sándor 11 éve vonult nyugdíjba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!