Dunaújváros

2012.09.10. 20:29

Buszjárat: ezer aláírás

Dunaújváros – Aláírásaikkal tiltakoznak a Béke városrészben élők a jelenlegi buszos menetrend ellen, és annak módosítását kérik. Ellehetetlenedett az ottani közlekedés.

Körmendi Erzsébet

Az előbbi gondolatok Simon Csabától, a Jobbik helyi szervezetének alelnökétől származnak, aki sajtótájékoztatón mutatta be a nagyjából ezer aláírást tartalmazó íveket hétfőn délután. Hozzátéve: nyáron gyűjtötték a menetrend módosító indítványukhoz a támogató aláírásokat, ám ha mindezt most tennék, talán dupla annyi gyűlt volna össze ugyanannyi idő alatt. Mert szeptembertől nem álltak viszsza úgy, mint régen az őszi-téli rendszerre, hanem a július elején elfogadott menetrend van most is érvényben.
– Ez a fűnyíró elven történő drasztikus járatmegszüntetés az egész város közlekedését rombolja – mondta Simon Csaba. A Béke városrészi gondokat csak súlyosbította az iskolakezdés: a 40-es busz reggel nagyon kevés, a mentesítő járat ellenére is van, aki nem fér fel az autóbuszra. Az alelnök szerint eljuttatják menetrendmósodító kérésüket az önkormányzat és az Alba Volán Zrt. vezetőihez, és arra kérik őket, egyeztessenek és tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!