Dunaújváros

2013.12.12. 16:28

Adventi programok Dunaújvárosban és környékén

Advent harmadik hétvégéjén is közösségi programok lesznek. A készülődés jegyében telnek a napok.

Körmendi Erzsébet

Dunaújvárosban karácsonyi meglepetés party szórakoztatja a nagyérdeműt szombaton délután öt órától a Dózsa Mozi előtti téren lévő Karácsonyi Vásárban, majd a LOLLYPOPP zenekar lép színpadra.

Weisz Viktor koncertje kezdődik este fél hétkor. Vasárnap Stermeczki András evangélikus lelkész köszönti a dunaújvárosiakat 17 órakkor. Utána fellép a pentelei Kék Nefelejcs Népdal Együttes és Petruska András koncertje zárja a sort.

A „Csaljunk mosolyt az arcára számos Római városrészi lakónak” programnak szintén a mozi ad otthont szombaton: játszóház, mesefilm vetítés, elemózsia, meleg tea várja a kicsiket és szüleiket 9 és 15 óra között az aulában. Vasárnap délután viszont már a Római körúton lesz a rendezvény a szokott helyen, a Váci utcai posta előtti kis parkban. Meleg teát, zsíros kenyeret osztanak négy órától, a gyertyagyűjtásos, verses, dalol műsor pedig 17 órakor kezdődik.

Zenei csemegével, templomi koncerttel kezdődik advent harmadik hétvégéje Mezőfalván: a nőikar vasárnap délután fél háromra várja a katolikus templomba a műfaj kedvelőit, akik ezúttal is a hagyományos gyertyás hangversenyt hallgathatják. A 16 éve működő és több rangos díjat is elért énekkar mellett fellép a Petőfi Sándor Általános Iskola gyermekkórusa, szóló darabot énekel Kiss Melinda a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány patronáltja, Koncz Tímea, valamint közreműködnek az iskola művészetoktatásban tanuló növendékei. A koncert ingyenes. Utána a hagyományos gyertyagyújtási program kezdődik a Piac téren: Kristofory Valter plébános adventi gondolatai után a betlehemi történetek című pásztorjátékot láthatják a résztvevők. Gyertyát gyújtanak és műsort adnak az óvodás és iskolás gyermekek. Adventi vásár teszi teljessé a forgatagot.

Nagyvenyimen ünnepi műsor lesz a harmadik vasárnapon 16 órától a Kossuth Lajos Általános Iskolában. Utána Kundra Lászlóné, az iskola igazgatója gyújtje meg a koszorú harmadik gyertyáját. A vendéglátásról is az általános iskola gondoskodik.

Daruszentmiklóson a Falulánc Szövetség tagjai várják gyertyagyújtásra a lakókat december 15-én, vasárnap 16 órakor a Barátságháznál.

Nagykarácsonyban szintén gyertyagyújtás lesz vasárnap 14 órakor a Piac téren. A diákok és az Örökzöld Óvoda gyermekei kedveskednek műsorral, Fülöp Lajosné alpolgármester mond köszöntőt.

Rácalmás Szeretetkarácsonyt rendez december 14-én 10 órától a Jankovich-kúriában a 14 éven aluli szociális ellátásban részesülő gyermekek számára. A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat adományokat gyűjtött, hogy szebbé tehesse a gyermekek karácsonyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!