Dunaújváros

2012.07.12. 16:42

A buszmenetrendről: az LMP arányos menetdíjat szeretne

Dunaújváros - Új, a megtett távolsággal arányos menetdíjfizetési rendszert szorgalmaz a városi buszközlekedésben a helyi LMP.

Szabó Szabolcs

Fenntartható közösségi közlekedést menetrendvágások helyett címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Béke téri buszcsomópontnál Szabó Zsolt, a Lehet Más a Politika párt közgyűlési képviselője, aki elmondta:
- Az új menetrend közgyűlési szavazásán az LMP tartókodott. Egyrészt nyilván való, hogy a napi hatszázezer forintra rúgó veszteséggel valamit kezdeni kell, ám a folyamatos járatritkítás nem lehet érvényes megoldás. A városi buszközlekedést alapjaiban újra kell gondolni. A városlakókkal egyeztetve kell kialakítani egy ésszerű és fenntartható járatstruktúrát. Emellett meg kell oldani, hogy az utazóközönség a megtett távolsággal arányos menetdíjat fizessen - fogalmazott Szabó, aki szerint e két lépés összehangolásával vissza lehetne csábítani az utazókat a közösségi közlekedéshez. Lapunk azon felvetésére, hogy egy új járatsruktúra kialakítása, valamint a megtett távolsággal arányos menetdíjfizetési rendszer kiépítése komoly terhet róna a Volán társaságra, a képviselő így reagált:
- A plusz befektetés idővel megtérülne, hiszen többen vélhetően többen utaznának a város helyi járatain.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!