Dunaújváros

2016.11.27. 16:05

Lezárult az irgalmasság rendkívüli szentéve

Dunaújváros - Ferenc pápa 2015. december 8-án a szeplőtelen fogantatás ünnepén meghirdette az irgalmasság Szentévét, amely 2016. november 20-ig, Krisztus király ünnepéig tartott.

DH-információ

Baltási Nándor dunaújvárosi plébános a nagyböjt péntekjeire meghirdette a böjt a városért imamozgalmat, melyhez sokan csatlakoztak. Az év során, a csütörtöki szentségimádásokon többször visszatért a városért felajánlott imaszándék.

Közvetlenül húsvét után, a két lelkipásztori körzet területéről zarándokúton vettek részt a hívek Szemere János adonyi plébános vezetésével. Meglátogatták az Isteni Irgalmasság Bazilikáját. Krakkó szomszédságában van a II. János Pál pápa központ - itt átmentek a szent kapun és a pápa életének eseményeit felidéző tárgyak között imádkoztak a bűnösök megtéréséért.

A dunaújvárosi római katolikus lengyel hívek az Irgalmas Krisztus képét adományozták templomunknak. A kialakított imahelyen Faustina nővér és II. János Pál pápa közösségében alkalom nyílik az imára.

Az áprilisi római zarándoklaton a dunaújvárosi hívek egy csoportja imádkozhatott a négy nagy bazilikában: a Lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyházban, a Szent Péter-bazilikában, a Santa Maria Maggiore-bazilikában és a falakon kívüli Szent Pál-bazilikában. A zarándoklatok mellett nagy hangsúlyt kaptak az irgalmasság cselekedetei, melyet közösségi formában a karitász csoporton belül is megélhettek a segítő szándékú emberek. Az irgalmasság szentévében induló kezdeményezésként három alkalommal szerveztek szeretetebédet.

Szintén hagyományteremtő szándékkal ingyenes ruhaosztásokat szerveztek a karitász közösségi termeiben. Ezeket az alkalmakat előre meghirdették, hogy az akciók mindenki számára elérhetővé váljanak. Az utolsó ruhaosztás november 19-én Árpád-házi Szent Erzsébet napján volt. Ezzel az eseménnyel, illetve november 20-án a Krisztus király vasárnapi templombúcsú ünnepével zárult egyházközség szentéve. (Forrás: dunaujvarosiplebania.hu" target="_blank")

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!