Dunaújváros

2016.01.14. 13:32

Huszonöt éve írta a Dunaújvárosi Hírlap: Szörnyű állapotban hagyták itt a laktanyát

Dunaújváros - Dózsa György úti beépítés, helyi tévék konferenciája, laktanyasirató, víz- és csatornadíj-emelés...

Pekarek János

Üzlet-e az üzletközpont? Évtizede, vagy még hosszabb ideje húzódik a Dózsa György úti üzletközpont megépítése - írta elődünk, A Hírlap 1991. január 15-i számának címlapján. Néhány éve országos tervpályázatot hirdetett a város az igényes továbbépítésre a Csemege ABC és a Kék Duna Áruház közötti területre. Azonban az időközben felbukkant soproni befektető cég komolytalannak bizonyult, szóbeli ajánlatát írásban nem ismételte meg, ezért a tervező visszalépett.

Rendkívüli közgyűlését Dunaújvárosban rendezte meg a Helyi Televíziók Egyesülete. A tanácskozás mielőbbi megrendezését a Magyar Televízió elnöksége sürgette. Egy új típusú együttműködést kívántak létrehozni a médiumok között. Az együttműködés első lépéseként már több vidéki stúdió részt vesz az MTV műsorpályázatán.

Elmennek a katonák: laktanyasirató... Február végére az utóvéd is távozik, és teljesen üresek lesznek a 26-os építőipari vállalat központjánál a laktanyának használt négyemeletes épületek. Hogy hogyan hagyták itt maguk után a szobákat, mosdókat és folyosókat, már más lapra tartozik...

Megemelkedtek városunkban a víz- és csatornadíjak január 14-től. 33 forint az ár köbméterenként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!