Dunaújváros

2015.09.14. 14:13

25 éve írtuk - Új vezető, új program

Dunaújváros - A város sajátos történelmi múltja miatt létre lehetne hozni egy Kelet-Európa szocializmusa kiállítást.

Pekarek János

Még nem dőlt el, hogy Dunai Vasműben hány százalék bérfejlesztés lesz a közeljövőben írta a Dunaújvárosi Hírlap 1990. szeptember 14-i számában. Ennek oka, hogy a vállalat vezetőinek javaslatát a vállalat szakszervezeti főbizalmi-testülete legutóbbi ülésén nem tartotta elfogadhatónak. Követelésük 15 százalékos bérfejlesztés. A tárgyalások még nem zárultak le, ugyanakkor lábrakapott az a hír, hogy vasműben működő munkástanács 30 százalékos bérfejlesztést akar. Mint kiderült: valójában nem a vasmű egészére, hanem két üzemben követelnek 30 százalékot.

Ülést tartott kedden a városi tanács végrehajtó bizottsága. Megválasztotta, illetve jóváhagyta a helyi önkormányzati képviselőválasztás szavazókörei szavazatszámláló bizottságainak titkárait, tagjait és póttagjait.

Dr. Kiss Attila tanszékvezető főiskolai docens pályázatát fogadta el a városi tanács végreható bizottsága a Dunaújvárosi Idegenforgalmi HIvatal vezetői állásának betöltésére. "Városunk sajátos történelmi múltjára alapozva létre lehetne itt hozni egy állandó, Kelet-Európa szocializmusa című gyűjteményes kiállítást", mondta az új vezető.

Telefonügyben az eddigi szinte egyedüli változás, hogy új vezetőt nevezett ki a Magyar Távközlési Vállalat Budapest-vidéki Igazgatósága a dunaújvárosi távbeszélő főközponthoz, mivel elődje nyugdíjba ment. Az új illetékes vezető Viola Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!