Dunaújváros

2015.02.23. 18:29

Huszonöt éve írta a Dunaújvárosi Hírlap: Az APEH vizsgálta a pártvezetők vagyonát

Dunaújváros – Akár nálunk is lehetett volna a Suzuki gyár. Vezetőváltás a Vízitársulatnál. Itt járt Csomakőrös papja.

Pekarek János

Suzuki, Dunaújvárosból? Az érvek mellettünk is szólnak – ezeket a címeket adta első oldalas vezető írásának a Dunaújvárosi Hírlap 1990. február 23-án. A cikk így folytatódott: – A szerződés aláírásakor Esztergom neve merült fel... azonban később egy országos lap arról tudósított, hogy Pécs, Székesfehérvár, Dunaújváros is szívesen lenne a magyar Suzuki gyártója. Számtalan nyomós érv szól az üzem Dunaújvárosba telepítése mellett, fejeződik be az írás.

Húsz esztendeje, 1970. január 7-én alakult meg a Dunaújvárosi Vízitársulat, főként a mezőföldi térség vízfolyásainak rendezése és karbantartása érdekében. A társulat taggyűlése felmentette a nyugdíjba menő igazgatót, Biksz Jánost, és kinevezte igazgatóvá 1990. június 1-i hatállyal Bogáth Jenő főmérnököt.

Szász Tibor, az erdélyi Csomakőrös református lelkipásztora szerdán Dunaújvárosba érkezett. Dunaújváros Csomakőröst „testvérévé" fogadta, és a helyi Vöröskereszt a város lakóinak adományaiból jelentős mennyiségű élelmiszer-segélyszállítmányt küldött az év elején a mintegy négyszáz lakost számláló magyarajkú falunak.

Az Országgyűlés legutóbbi ülésszakán törvényt alkottak az állami és pártvezetők vagyonelszámoltatásáról, akik 1980-tól a mai napig felelős tisztséget töltöttek vagy töltenek be. Az APEH vizsgálja, hogy legális jövedelmekből származtak-e a vagyonok?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!