Dunaújváros

2014.08.12. 16:30

Sorsfordító esély a Népfőiskolán

Dunaújváros - Sorsfordító Esély mottóval új programot indított júliusban a Dunamenti Regionális Népfőiskola.

Szabó Szabolcs

A huszonkét éve működő Dunamenti Regionális Népfőiskola kedden mutatta a tizenhetedik, az EU támogatásával megvalósuló programját, amely több mint harminc, hátrányos helyzetből induló embernek nyújt szociális, képzési és foglalkoztatási lehetőséget.

Az intézmény vezetője, Dr Kántor Károlyné a múlt hónapban indult programról elmondta, hogy a korábban több esetben is sikerrel bizonyított tranzit modell alapján kívánnak 18 hónap alatt 32 jelentkezők visszavezetni és reményeik szerint hosszú távon a munkaerőpiacon tartani. Az utóbbi évek hasonló programjait követő felmérések azt bizonyítják, hogy az abban résztvevők közel 80 százaléka biztos munkalehetőséget talált.

Dr. Kántor Károlyné, Csikós Imre Viktor és Kiss Ágnes a keddi tájékoztatón beszélt a programról (Fotó: Ónodi Zoltán)

Csikós Imre Viktor projektmenedzser kiemelte:

A Sorsfordító Esély címmel már futó projekt a résztvevő partnerekkel ( Roma Nemzetiségi Önkormányzat, Educatio Kft., DVG Zrt., V-Bau 56. Kft., Vesztergom Loránt egyéni vállalkozó) együttműködve képes megvalósítani a térség építőiparának foglalkoztatás-bővítését a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztathatóvá tételével. A programban kőműves és hidegburkolókat, festőket, tapétázókat, ácsokat képeznek majd. A népfőiskola két nagy, a munkaerőpiacon hátránnyal induló csoportra fókuszál: a 18 és 25 év közötti szakmával nem rendelkező alacsony iskolai végzettségű fiatalokra, valamint 25 és 55 év közötti elavult szakmával rendelkezőkre. A tájékoztatón elhangzott, a tranzit modell lényege a foglalkoztatással egybekötött szakképzés, amelyben szerves egységet képez a foglalkoztatás, a képzés és a személyiségfejlesztés. A program jelenleg toborzási szakaszban van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!